Jean Paul Gaultier stopt met zijn ready-to-wearlijnen

Zeg dat het niet waar is!

De man van de streep, immer gezellige shows, en liefde voor quirky accenten stopt met zijn prêt-à-porterlijnen voor mannen en vrouwen. Quelle horreur! De ontwerper noemt ‘commerciële beperkingen’ en het ‘hectische tempo van de verschillende collecties’ tot twee van de hoofdredenen voor zijn besluit.

Een klein lichtpuntje: Jean Paul Gaultier gaat wel door met zijn haute couture-collecties, parfums en accessoires. Phew.

Advertisement - Continue Reading Below

‘ER IS GEEN ENKELE VRIJHEID’
Maar de Franse ontwerper zal gemist worden, daar op Parijs Fashion Week. In een verklaring laat Gaultier weten:

‘We hebben gekeken naar verschillende mogelijkheden met de huidige staat van het bedrijf in acht nemend en zijn toen tot dezelfde conclusie gekomen. Sinds enige tijd vind ik ware vervulling bij het maken van haute couture en het stelt me in staat om mijn creativiteit en mijn smaak voor onderzoek en experimenten uit te drukken. Tegelijkertijd is de wereld van de prêt-à-porter aanzienlijk anders geworden. Door de commerciële beperkingen, evenals het hectische tempo van de collecties, heb je geen enkele vrijheid noch de nodige tijd om nieuwe ideeën te vinden en om te innoveren.’

Meest gelezen

HAUTE COUTURE
En daarom heeft de 62-jarige ontwerper dit drastische besluit genomen:

‘Na meer dan 38 jaar mannen en vrouwen prêt-à-porter-collecties te hebben geproduceerd, is volgens ons nu de tijd gekomen om een aantal van onze activiteiten te stoppen en ons vooral te concentreren op de ontwikkeling van de haute couture, van parfums en bepaalde samenwerkingen waarvan ik nog niet de tijd heb gehad om ze te verkennen. Dit is een nieuw begin, en hierdoor zal ik in staat zijn om volledig en zonder beperkingen opnieuw uiting te geven aan mijn creativiteit.’

De laatste ready-to-wear-show van Jean Paul Gaultier gaat wel nog gewoon door op 27 september, tijdens Parijs Fashion Week.

Intussen praat John Galliano voor het eerst op televisie over Het Incident >