H&M gaat flagshipstores openen in de Maison de Bonneterie-panden

Het iconische Nederlandse warenhuis heeft een huurcontract met de Zweedse modegigant afgesloten.

Het was even slikken. Het oudste Nederlandse warenhuis van luxegoederen moest onlangs haar deuren sluiten, omdat het ’t hoofd niet meer boven water kon houden.

Gelukkig blijven de prachtige historische panden bestaan en krijgen nu een fantastische nieuwe bestemming: H&M gaat ze huren.

HISTORISCHE DETAILS
De Zweedse modeketen heeft een langjarig huurcontract getekend voor de twee monumentale winkels in Amsterdam en Den Haag. En! Op deze prachtlocaties gaan ze heuse H&M-flagshipstores openen.

Advertisement - Continue Reading Below

In het najaar van 2015 is het zover, en openen de twee enorme winkels haar deuren. H&M stort zich het komende jaar op het design en ‘t interieur, waarbij de historische details in de panden een hoofdrol zullen krijgen.

EEN MOOIE, NIEUWE INVULLING VOOR DE BONNETERIE
Susan Krau, country manager H&M, kan haar geluk niet op met de twee nieuwe aanwinsten in Nederland:

‘Ik ben ontzettend trots dat we volgend jaar in deze monumentale panden twee nieuwe flagshipstores van internationale allure gaan openen. Het zijn panden van absoluut wereldniveau, en ik ben blij dat we deze nu ook aan ons portfolio in Nederland kunnen toevoegen. De komende periode gaan we samen met ons team aan slag met het design en interieur. Alles is erop gericht om de fantastische gebouwen zo goed mogelijk te benutten en tot hun recht te laten komen.’

Meest gelezen

Willem Koster van Maison de Bonneterie is ook blij dat het pand een mooie nieuwe invulling krijgt:

‘Maison de Bonneterie is verheugd dat in haar beide monumentale winkelpanden H&M twee bijzondere flagship stores gaat vestigen. De markante gebouwen vormen een mooie plek waar H&M haar spectaculaire toekomstplannen kan realiseren.’

AMSTERDAM
De voormalige Maison de Bonneterie-warenhuizen liggen beiden in het hart van het Amsterdamse en Haagse winkelgebied. De winkel aan het Rokin in Amsterdam stamt uit 1905 en heeft een oppervlakte van ongeveer 5.000 m², verdeeld over zeven verdiepingen. Typerend aan het pand zijn de grote façade, de hoge plafonds en de gebrandschilderde glazen koepel.

DEN HAAG
In 1913 werd de winkel in Den Haag geopend op de hoek van de Gravenstraat en het Buitenhof. H&M beschikt met dat pand over zo’n 4.500 m², verdeeld over zes verdiepingen.

Hier verheugen we ons ook op: Alexander Wang voor H&M! Bekijk hier de eerste beelden >