Wordt dit het volgende spektakel van Chanel?

Chanel gaat hoog in de bergen – in december wordt de Chanel Métiers D’Art-show in Salzburg, Oostenrijk gehouden.

Meest gelezen

En Karl kennende zal het weer groots worden, of op z’n minst een spektakel (maar dan nu hopelijk zonder dat Chanel zich achteraf moet excuseren, zoals het geval was met de hoofdtooien van vorig jaar).

De Métier d’Art-show vindt jaarlijks plaats en is een ode aan de mensen die in het atelier van het modehuis werken. De locatie heeft altijd iets met Chanels erfgoed van doen – Dallas (2013) was de plek waar ze Chanel het positiefst ontvingen toen het modehuis na de Tweede Wereldoorlog weer heropende, Edinburgh (2012) was de plek waar Coco Chanel een poosje verbleef met haar toenmalige liefde. En weten we de Paris-Bombay-show (2011) nog in het Grand Palais? Een reactie op hoe de modewereld steeds meer haar productie verplaatst naar India – Karl deed het tegenovergestelde en liet Indiase ontwerpen in zijn atelier produceren.

Advertisement - Continue Reading Below

Dit jaar dus Salzburg. Slot Leopoldskron, om precies te zijn, een achttiende eeuws rococokasteel. Het wordt gezien als een van de mooiste van het land, en rococo kon Coco Chanel - zoals algemeen bekend - ook wel bekoren. Zet in de agenda: 2 december, en hopen op een livestream. Tot die tijd hieronder nog even de Chanel Métier d'Art-shows van afgelopen jaar.

En smul hier nog even van alle bekende koppen bij Parijs Fashion Week >

Meest gelezen

 

Chanel Métier d'Art 2013 - Dallas

  
Chanel Métier d'Art 2012 - Edinburgh

  
Chanel Métier d'Art 2011 - Parijs