Van Slobbe & Van Benthum gaan de strijd aan met fast fashion

De gerenommeerde Nederlandse modeontwerpers Alexander van Slobbe en Francisco van Benthum geven fast fashion-ketens een koekje van eigen deeg.

Voor een hagelnieuwe samenwerkingscollectie onder het label Van Slobbe Van Benthum draaien de twee de rollen om. Ze bespioneren juist de ateliers van fast fashion-ketens in plaats van dat de ketens (in hun woorden) ‘schaamteloos’ de collecties van onafhankelijke designers plunderen. Hoe? Door restpartijen een nieuw leven in te blazen. Geniaal!

Gigantische bulk nep-Prada’s gevonden >

De meest geschikte producten ondergaan een bewerking waardoor een nieuwe laag wordt toegevoegd. Die herinterpretatie geeft de stukken een eigen jasje zonder het origineel te verhullen. Sterker nog: de gelaagdheid die ontstaat vormt juist het unique selling point van deze collectie.

Advertisement - Continue Reading Below

HACKED
De eerste collectie krijgt de toepasselijke naam ‘Hacked’ en huist knitwear, accessoires en jerseys. Begin deze maand startte het duo hun missie, en vanaf voorjaar 2015 is hun waar verkrijgbaar via een webwinkel én – en nu komt het – een nieuwe pop-up store. Kunnen we mooi weer naar uitkijken dus.

Deze niet te missen (pop-up) shops kun je nu al bezoeken >