Deze winkel met Prada-, Marni- en Céline-stukken komt naar Amsterdam

Kiki Niesten – die van die fantastische modewinkel in Maastricht – komt met een nieuwe winkel naar Amsterdam.

En ze neemt bijzondere Prada-, Marni-, Céline-, Balenciaga- en Lanvin-stukken mee. Ja, echt.
> Naam van de winkel: Keuze van Kiki.
> Plek van de winkel: de Herenstraat in Amsterdam.
> Datum van opening: 30 oktober.

Da’s alles wat je op korte termijn moet weten. Het hoe en wat?

KIKI KIEST
In de loop der jaren heeft Kiki Niesten, die met groot succes al jaar en dag haar eigen modewinkel in Maastricht bestiert, een hoop bijzondere stukken verzameld. Tijdens het inkopen van haar collecties heeft ze namelijk zo nu en dan speciale topstukken bewaard in een archief, dat ze nu opentrekt om in de schappen van Keuze van Kiki te leggen.

Advertisement - Continue Reading Below

CURATOR ALEXANDER VAN DER SLOBBE
Maar dat deed ze niet alleen: ze nam Alexander van der Slobbe in de arm, die haar in de hoedanigheid van curator een handje hielp. Resultaat is een winkel vol ontwerpen die aan het rek hangen om hun kwaliteit en alléén om hun kwaliteit: zo kan het dat een stuk van amper een jaar oud naast een stuk hangt van zes, zeven of acht jaar oud.

Poe. Prada, Marni, Céline, Kiki Niesten, Alexander van der Slobbe, prachtig intact gebleven oude (en dus unieke) designerstukken – kan het nog leuker?

Meest gelezen

Aan het eind van oktober even langs de Herenstraat wippen, dus.

PS Weten we het nog, de Prada- en Céline-stukken die kunstenaarsduo Lernert & Sander vernielde – in opdracht van Kiki Niesten – en tot bolletjes wol verwerkten? Die bolletjes wol waren afgelopen weekend genomineerd voor een Dutch Design Award. Lernert & Sander grepen net mis: de Dutch Design Award ging uiteindelijk naar Viktor & Rolf.

Grappig: ELLE's Esther Coppoolse speelde ooit winkelmeisje in Kiki Niestens boetiek >