Dit zijn de 4 grootste beha-mythes ooit

Hebben beha’s nou wél of geen liftend effect? Of is het einde van de beha zelfs nabij? In het kader van ELLE’s 'lingeriemaand' (méér in ELLE november, nu in de winkel!): deze vier beha-mythes helpen dit soort vragen voorgoed uit de wereld, en dus negeren we ze vanaf nu. Luister en huiver. 

BEHA’S VEROORZAKEN KANKER
Voor deze mythe danken we de auteurs van het boek Dressed to Kill; zij die beweren dat de American Cancer Society een samenzwering is die de werkelijke oorzaak van kanker niet vrijgeeft. Maar tot op heden gaat letterlijk ieder kankerinstituut deze theorie tegen.

BEHA’S GAAN VERZAKKING TEGEN
Typisch gevalletje van: dit willen we heel graag geloven. Wetenschappelijk bewijs? Neuh.

Advertisement - Continue Reading Below

BEHA’S VEROORZAKEN HANGBORSTEN
De tegenhanger van mythe nummer 2. Buiten het feit dat het überhaupt al een frappante mythe is, blijkt deze ook totaal niet op waarheid te berusten. Het is namelijk voor iedere vrouw verschillend wanneer (en hoe, en hoeveel) de borsten aan stevigheid verliezen. Dit heeft te maken met de elasticiteit van de huid, niets met beha’s.

8 OP DE 10 VROUWEN DRAAGT DE VERKEERDE MAAT
Media staan er vol mee; het is namelijk een superslimme marketingtruc om vrouwen sneller 'n nieuwe aan te laten schaffen. Wat áls 8 op de 10 niet de goede maat heeft? Door onze hormonen hebben we mínstens elke maand een paar dagen de verkeerde maat.

Is dit de best zittende beha ooit? >