Wat hebben Manolo Blahnik, JPG en onze Antoine Peters gemeen?

Antoine Peters heeft in het kader van de Eastpak Artist Studio een tas ontworpen voor het goede doel Designers Against Aids, en voegt zich daarmee in een rijtje iconische ontwerpers.

Meest gelezen

Antoine Peters en team Eastpak go way back, maar zijn elkaar nog lang niet beu. De Nederlandse designer boog zich opnieuw over een limited edition rugzak en dit keer gaat de opbrengst naar het goede doel.

Eastpak start namelijk voor de vierde keer het project Eastpak Artist Studio (EAST), waarbij 16 nationale en internationale designers ontwerpen voor Designers Against Aids om geld in te zamelen voor onderzoek naar HIV en Aids. Naast Antoine Peters doen oa ook Manolo Blahnik, Walter Van Beirendonck en Jean Paul Gaultier mee.

Advertisement - Continue Reading Below

De opdracht voor de designers? Vorm de klassieke Padded Pak’r van Eastpak om naar een uniek kunstwerk. Zie daar: de Lenticular Backpack van Peters (geïnspireerd op zijn eigen Lenticular Dress). Een tas met een verrassing, want: voorzien van een dessin dat verandert wanneer je de tas vanuit een ander perspectief bekijkt.

‘Ik ben zeer vereerd om mee te mogen werken aan de vierde editie van de Eastpak Artist Studio,’ laat Peters weten. ‘Ik vind het geweldig dat ik met mijn creativiteit en design een bijdrage kan leveren aan zo'n belangrijk onderwerp als het bespreekbaar maken en de bestrijding van HIV en Aids.’

Meest gelezen

Hij maakte er zelfs een video over, die je hieronder bekijkt.

Op Wereld Aids Dag, 1 december 2014, zal de tas van Antoine Peters en de creaties van de 15 andere desigers via een online veiling worden verkocht. De opbrengst gaat volledig naar Designers Against Aids. Hier bekijk je de ontwerpers van alle ontwerpers.

Waarom dragen ALLE celebs ineens deze sjaal? >