Is Amal Clooney de meest stijlvolle Brit van 2014?

Eerder klapten we al uit de school met de genomineerdenlijst voor de British Fashion Awards. Maar het misschien nóg wel modischer onderdeel van deze awardshow is nu ook officieel aangekondigd: de strijd om de British Style Award. De winnaar van die bokaal, toegekend door publiek, mag zich pas écht een stijlicoon noemen.

Vorig jaar ging de eer naar Harry Styles. Dit keer bevindt Amal Clooney zich onder de 20 genomineerden. Zij die vóór haar verloving met George, nog veelvuldig was uitgedost in Topshopjes en All Stars. Het zal ons benieuwen of de topadvocaat stijliconen als Kate Moss en Cara Delevingne achter zich weet te laten. Bij dezen een greep uit de 20 genomineerden voor de British Style Award:

> AMAL CLOONEY
De verrassende nieuwkomer. Mocht iemand trouwens nog geïnteresseerd zijn in haar trouwjurk; die is dus te koop.

Advertisement - Continue Reading Below

> CARA DELEVINGNE
Een terechte plek in dit lijstje. Maar waar staat Cara eigenlijk niet tussen? Even een resumé: vorige week (en eigenlijk nog steeds) speculeerden we ons suf of Cara hét model van 2014 is, en nu harkt ze misschien ook nog even die British Style Award binnen.

> DAVID BECKHAM
Wat zal liefje Victoria trots zijn. Zelf is ze trouwens óók genomineerd, maar dan voor het beste merk van 2014.

Meest gelezen

> KATE MOSS
Werkten vriendinnen Kate en Cara laatst nog samen in Burberry’s nieuwe campagne, nu strijden ze tegen elkaar voor de titel van stijlvolste Brit van het jaar.

> EMMA WATSON
Actrice, activiste, Women Goodwill-ambassadeur én nu dus mogelijk eigenaar van dit hippe prijsje. (Al gehoord van haar feminisme-nummer in ELLE?)

> HELEN MIRREN
Ze werd niet voor niets op 69-jarige leeftijd het nieuwste gezicht van L’oreal Paris.

> BENEDICT CUMBERBATCH
Niet geheel onverwacht sinds de acteur op de cover van ELLE UK’s December collector edition staat

Op de website van de British Fashion Awards bekijk je alle genomineerden en kun je dus zelf ook je stem uitbrengen.