De ultieme shopstrategie voor Alexander Wang X H&M

Van ELLE, voor jou: een 5-stappenplan voor de verkoopochtend van Alexander Wang X H&M.

Meest gelezen

En die heb je nodig, want het belooft een klassiek H&M-designercollab-slagveld te worden. Het is bijna ironisch dat Alexander Wangs H&M-project bol staat van de verwijzingen naar warriors en sporters, want donderdag de 6e (ook wel: Alexander Wang X H&M-dag) wordt een competitie – een oefening in de sport winkelen, waarbij tactiek vereist is.

We spelen even voor trainer en gidsen je door de spelregels, de opstellingen en de beste techniek om als inkoopwinnaar te eindigen.

Advertisement - Continue Reading Below

1. WEET JE H&M-MAAT
Vooraleerst dien je je maat te weten. Specifieker: je H&M-maat, dus ga de labels van al gekocht H&M-waar langs om daar een gemiddelde maat uit de destilleren. Je mag in de winkel van elk artikel maximaal 3 stuks meenemen, dus je gokreikwijdte qua maat is op zich heel prima (want het zou heel gek zijn als je opeens twéé maten dikker of dunner bent dan normaal), maar je wil niet een paar dagen later de hele boel terug hoeven brengen. Plus: je sjouwt jezelf een blessure als je van elk artikel drie stuks over je arm gooit, zeker als je voor de ski-jas gaat. In het kader van fair play is het ook wel zo aardig voor je medewinkeliers om maar één stuk uit het rek te hoeven trekken.

Meest gelezen

2. ZORG VOOR EEN GOED TENUE
Op zes november wil je geen bezoek hoeven plegen aan het pashok – echt niet. Het kost je een half leven (want de rijen zullen dik zijn) en lekker rustig passen is er ook niet bij als je weet dat er een half volk aan de andere kant van je gordijn onrustig staat te hinken. Trek daarom iets van een legging aan (daar kan alles overheen) en schoenen die makkelijk uitschoppen, zodat je elke spiegel in de winkel kunt gebruiken.

3. WEET WAT JE WIL HEBBEN
Spit de Alexander Wang X H&M-collectie zorgvuldig door en noteer wat je moet hebben, en wat eventueel leuk zou zijn om te hebben. Wees realistisch – heb je echt een paar bokshandschoenen of nog een yogamat nodig? – en wees slim met je budget. Slim, in deze, is waarschijnlijk om een bedrag met jezelf af te spreken dat je maximaal aan deze wedstrijd wil besteden, zodat je ook nog wat overhoudt voor andere (sale!)oefeningen – het seizoen stopt immers niet na deze ene Wang X H&M-match.

4. WEET DE SPELREGELS
> Vanaf 10.00 uur ligt de collectie in de online shop, maar daar wil je niet zijn; dat is een grote onbetrouwbare boel zonder echte arbitrage – bij de Isabel Marant X H&M-collectie crashte de site en bij die samenwerking ervoor, Maison Martin Margiela X H&M, ook.
> Wil je écht iets, dan kun je dus het beste naar de winkel. Daar luidt het startschot officieel om 09.00 uur, maar je kunt beter voor de openingstijd al voor de deur staan, want:
> De eerste 160 mensen in de rij krijgen een gekleurd polsbandje, iedere kleurgroep krijgt 10 minuten om te winkelen. Tussen elke groep zit een rustmoment van 5 minuten. Vanaf ongeveer 11.00 uur is de H&M dus geopend voor iedereen, maar dan is de wedstrijd natuurlijk allang gespeeld.

5. FAIR PLAY ALONG
Mopper niet te hard (iedereen heeft het waarschijnlijk warm), excuseer jezelf als je iemand per ongeluk een elleboog geeft en maak, als je er toch staat, vrienden in de rij. Wellicht kweek je zo nog wat goodwill die je dat begeerde stuk oplevert, maar hoe dan ook heb je een leukere ochtend.

Prettige wedstrijd.

Hier vind je de hele Alexander Wang X H&M –collectie >