Calvin Klein boekt ‘plus-size’-model

Calvin Klein kiest voor een ‘plus-size’-model voor zijn meest iconische campagne.

Onlangs ging Victoria’s Secret nog flink de mist in met die ene campagne waar ze ‘The Perfect Body’ bij een prent vol hyperslanke modellen schreef. Niet alleen paste Victoria’s Secret de campagne aan, het toonde ook aan dat er behoefte is aan een tegengeluid voor de maatjes 34 en 36 in campagnebeelden.

Wie dat in ieder geval perfect aanvoelt: Calvin Klein, want het label boekte voor zijn iconische underwear-campagne de Amerikaanse Myla Dalbesio, die met haar maat 42 voor modellenmaatstaven aan de 'plus-size' kant is.

Advertisement - Continue Reading Below

Maar het mooiste aan Calvin Kleins zet, is dat het Dalbesio heeft geboekt naast medecampagnemodellen Lara Stone, Jourdan Dunn en Ji Hye Park als one of the girls en haar dus niet neer wilde zetten als ‘plus-size’. Dalbesio aan ELLE.com: ‘It’s not like Calvin Klein released this campaign and were like “Whoa, look, there’s this plus size girl in our campaign.” They released me in this campaign with everyone else; there’s no distinction. It’s not a separate section for plus size girls.

Klein wilde met Dalbesio precies hetzelfde als met de andere modellen: gewoon een mooie foto maken, zonder haar gewicht op een bepaalde manier neer te zetten. ‘No one even batted an eye. It was very cool.

Mooi nieuws. Go Calvin Klein.

Dit is de volledige lijst van modellen en Angels die meelopen met Victoria's Secret-show >