10 dingen die je nog niet wist over de beruchte Victoria's Secret-show

'n Preutse, 19e eeuwse koningin, zo blijkt. Maar haar geheim?

Meest gelezen

1. Het dieet van de Angels bestaat uit… gewicht áánkomen
Althans, voor sommigen. Soms. Lindsay Ellingson moest er eens paar pondjes bij eten (c.q. trainen) en ook Chanel Iman was ooit te licht bevonden. ‘I drink a lot of protein shakes and do a lot of weight lifting,’ zei ze eens.

2. Victoria’s Secret is vernoemd naar een preutse koningin
Engelands 19e eeuwse koningin Victoria, om precies te zijn, die de reputatie had een preutse stijverik te zijn. Wat, kan men zich afvragen, was dan haar secret? Ha! Inderdaad. We denken hetzelfde.

Advertisement - Continue Reading Below

3. Victoria’s Secret cast Angels die vrouwen leuk vinden – niet mannen
Het overgrote deel van Victoria’s Secrets-klanten bestaat uit vrouwen – ze zorgen voor zo’n 98% van de inkomsten van het lingerielabel. Het is voor Victoria’s Secret dus het belangrijkst dat de Angels worden geliefd door vrouwen.

4. Jaarlijks haalt Victoria’s Secret zich een rits claims en klachten op de hals
Ieder jaar gaat een ploeg Amerikaanse commissies en organisaties de barricaden op om het vele naakt in de lingerieshow aan de kaak te stellen. De organisatie Parents Television Council zei eens dat televisiekijkende Amerikanen ‘had to scramble to find their remote to keep their children from accidentally stumbling across this televised peep show’ en de Concerned Women for America-organisatie riep eens, nadat de show sinds 2002 alleen nog maar meer kijkers genereerde: ‘maybe even CBS will get the message; we're sick of mindless TV.’

Meest gelezen

5. Angel Behati Prinsloo begon als voetmodel
Ja, echt – Adam Levine’s vriendin begon haar carrière ooit als voetmodel. Ook gaaf: haar vader is een minister in haar geboorteland Namibië.

6. De best betaalde modellen ter wereld zijn… Angels 
Lange tijd bestond meer dan de helft van Forbes’ lijst van best verdienende modellen uit Victoria’s Secret Angels. Gisele Bündchen, een van de bekendste Angels, is al tijden het allerbest betaalde model ter wereld. (Máár! Ze krijgen dus níet zoveel betaald om Victoria's Secret-model te zijn...)

7.  Het haar van de Angels is nep
Maar echt – dat haar is ieder jaar bijna onnatuurlijk mooi, en… hartstikke nep. Alle modellen hebben tijdens de show extensions in, en vaker wel dan niet is er ook een kleurspoeling door het engelenhaar gehaald.

8. De huid van de Angels is nep
Bijna alle modellen worden voor de grote show eerst van een airbrush voorzien, die alle cellulite, vlekjes en andere oneffenheden weghaalt, en dit proces van airbrushen kan soms enkele uren duren.

9. Victoria’s Secrets-oprichter sprong van de Golden Gate Bridge
Roy Raymund richtte in 1977 Victoria’s Secret op en verkocht de boel krap vijf jaar later voor een behoorlijk bedrag aan Limited Brands. Terwijl Limited Brands in 1993 van Victoria’s Secret een internationaal merk maakte, ging Raymunds nieuwe bedrijf failliet. Hij is voor het laatst levend gezien op 26 augustus 1993 op de Golden Gate Bridge – niet veel later spoelde zijn lichaam aan langs de kust van Marin County en verklaarde de politie het geval als zelfmoord.

10. De show van vorig jaar was de grootste ooit
Met zo'n 3.000 gasten en 500 miljoen (miljoen!) kijkers wereldwijd in 185 landen, 47 modellen in 81 looks, niet één, maar twee fantasy bra's, 10 handgeschilderde outfits, 25 make-up artist en 25 haarstilisten en, nou ja, véél...

Vanavond de opnames dus, zó gingen de modellen vandaag naar de generale repetitie >