Kijkvoer: Cara en Pharrell schitteren in historisch sprookje voor Chanel

Karl Lagerfeld schakelt de hulp in van Cara Delevingne en Pharrell Willams voor de shortfilm Reincarnation.

Meest gelezen

Voor de Paris-Salzburg 2014/15 Métiers d'art-show van Chanel (op dinsdag 2 december) heeft Karl Lagerfeld een nieuw filmisch meesterwerkje gemaakt. En wat voor één. Cara Delevingne en Pharrell Willams spelen de hoofdrollen in Reincarnation – plus: Pharrell nam ook de muzikale invulling voor zijn rekening.

Reincarnation vertelt het verhaal van het ontstaan van het iconische Chanel-jasje, middels een fragment uit het leven van Gabrielle Chanel (gespeeld door Geraldine Chaplin, de kleindochter van Charlie Chaplin). Tijdens een vakantie in de buitenwijken van Salzburg in 1954, ontmoet ze in haar hotel een jonge lift-boy gespeeld door Pharrell. De jas die hij droeg zou later de inspiratiebron van hét iconische Chanel-jasje zijn…

Advertisement - Continue Reading Below

‘It was time to show the origins of the CHANEL jacket, inspired by the one worn by the lift attendant in a hotel near Salzburg in the 1950s (…) Reincarnation is the story of a lift attendant’s jacket being reincarnated as a timeless piece of women’s wear,’ aldus de grootmeester.

Bekijk snel de trailer van de film hieronder, die in z’n geheel te bewonderen is vanaf maandag 1 december – de dag voor de show.

Meest gelezen

CHANEL ? PHARRELL
Pharrell is al jaren een goede vrind van het modehuis én van Karl himself, dus een samenwerking met de muziekmaestro is geen onverwachte keuze. Voor de short film componeerde en schreef hij de lyrics van CC The World: de originele soundtrack van Reincarnation.

Geinig weetje: 'CC' staat niet alleen voor het logo van Chanel, het is ook een historische knipoog naar de Oostenrijkse keizerin Elisabeth aka Sisi.

CHANEL ? CARA
Ook de campagnebeelden van Chanels Paris-Salzburg 2014/15 Métiers d'art-collectie beloven veel goeds, wetende dat ook daar model Cara Delevingne het gezicht van is.

Lees hier alle details over het modespektakel in Oostenrijk volgende week >