Mulberry heeft weer een kapitein aan het roer

Na ruim een jaar zonder creative director (Emma Hill stapte op in 2013) heeft Mulberry een nieuw ontwerptalent in huis gehaald: de voormalige accessoires design director van Céline, Johnny Coca.

Het was een roerig jaar voor het über-Britse label: naast het vertrek van creative director Emma Hill stapte ook CEO Bruno Guillon op bij Mulberry. Verkoopcijfers daalden (volgens Hill de schuld van Guillon), maar daar lijkt nu – hopelijk – verandering in te komen.

‘We are delighted that Johnny is joining us,’ laat de huidige CEO Godfrey Davis weten over de aanstelling van Johnny Coca als Mulberry’s nieuwe hoofdontwerper. ‘He has a wealth of international luxury and fashion experience that will help us bring new energy and innovation to Mulberry.’

Advertisement - Continue Reading Below

MULBERRY ♥ JOHNNY COCA
Als voormalig chef-accessoires bij Céline kunnen we ons niet voorstellen dat de nieuwe tassen van de hand van Coca géén prachtexemplaren worden. De ontwerper (geboren en getogen in de Spaanse stad Sevilla) zal voor alle collecties van Mulberry verantwoordelijk zijn, inclusief de ready-to-wear-lijn.

Coca’s loopbaan bij Mulberry begint op 8 juli 2015. Congrats!

Wordt dit Galliano’s eerste optreden voor het grote publiek? >