In de Bijenkorf wordt ieder jaar voor 7,5 miljoen gestolen

Dat een warenhuis als de Bijenkorf last heeft van winkeldiefstal hadden we wel verwacht, maar zoveel?!

Zeveneneenhalf(!) miljoen euro, dat is de schade die de Bijenkorf ieder jaar lijdt als gevolg van winkeldiefstal. Even voor de duidelijkheid, dan hebben we het dus over dik 230.000 Yves Saint Laurent-feestmascara's, of 62.500 paar Stan Smith-sneakers. Saillant detail: de schade die het bedrijf lijdt is vrijwel even hoog als de winst, die bedroeg vorig jaar namelijk 7,6 miljoen euro.

Het luxe warenhuis heeft tien filialen, dus dat betekent dat er dagelijks voor 20.000 euro aan spullen uit de winkels verdwijnen. Het filiaal in onze hoofdstad is de grootste schadepost: daar wordt jaarlijks voor twee miljoen euro weggeroofd.

Advertisement - Continue Reading Below

RECHTZAAK
Het hoofd beveiliging maakte de shocking cijfers bekend in een rechtzaak. Een klant sleepte de Bijenkorf voor de rechter ,nadat hij ten onrechte als winkeldief werd behandeld, zo lezen we op Nu.nl.

PS In Parijs moest Cartier het afgelopen dinsdag ontgelden. Twee gewapende mannen overvielen een Cartier-winkel in de buurt van de Champs-Elysées. Toen de buit binnen was gingen ze ervandoor op een scooter en was er een vuurgevecht met de politie, niemand raakte gewond. De twee zochten uiteindelijk dekking in een kapsalon, gijzelden daar de manager, maar gaven zich gelukkig al snel over.