Anna Wintour draagt als eerste John Galliano voor Maison Martin Margiela

Een primeur tijdens de British Fashion Awards gisteravond!

Meest gelezen

Als je Anna Wintour heet, zijn er nou eenmaal privileges. De editor in chief van de Amerikaanse Vogue nam gisteravond niet voor niets een Outstanding Achievement Award in ontvangst tijdens de Britisch Fashion Awards. En dat deed ze in een ensemble van John Galliano voor Maison Martin Margiela. Heeft ze mooi weer een primeur te pakken.   

BLACK TULIP
De jurk in kwestie is een haute couture exemplaar met cape, versierd met borduursels en geïnspireerd op de lage landen, want: Vlaamse schilderkunst en tulpen, zo leert ons het kort maar krachtige persbericht dat Maison Martin Margiela zojuist de deur uit deed.

Advertisement - Continue Reading Below

Dit zijn ALLE winnaars van de British Fashion Awards 2014 >

Galliano maakte de ‘Black Tulip’ speciaal voor Anna en mocht ook nog eens het podium betreden om de Outstanding Achievement Award in haar handen te drukken. Galliano maakt hiermee, aan de hand van zijn altijd trouwe supporter Anna, zijn échte comeback in modeland. Naar verluidt sprak Galliano on stage dan ook over hoe Anna hem steunde in de tijd dat hij een 'outkast' was. Én - nog een primeur - raakte de immer koele Anna tijdens haar dankwoord zelfs ontroerd.

Meest gelezen

Het moment van de uitreiking:

 

Anna en haar dochter Bee Shaffer op de rode loper:

 

John Galliano met Naomi Campbell op het Edward Enninful-feest diezelfde avond in Londen:

 

Bekijk hier ALLE rode loperlooks (Kendall! Rihanna! Olivia! Victoria!) van de British Fashion Awards >