Kan een stijlicoon ook ontwerpen? Oordeel zelf

Als u zich afvroeg ‘Wat dóet Kate Bosworth toch eigenlijk de hele dag behalve gefotografeerd worden in mooie kleding?’ Dan is hier eindelijk haar raison d’être in Hollywood: ze heeft een eigen schoenenlijn ontworpen.

Meest gelezen

Kate Bosworth, ooit een acteerbelofte na haar debuut in de film Blue Crush, ontpopte zich vrij snel daarna tot fulltime stijlicoon en kledinguithangbord voor grote ontwerpers. Eentje met fantastische smaak, het moet gezegd. Dus zijn we bij ELLE wel enthousiast bij het horen van deze capsule collectie in samenwerking met schoenenlabel Matisse.

‘Er zijn vrouwen die op 18 centimeter hoge stiletto’s rondrennen,’ aldus Kate in WWD over haar collecties muiltjes, sandalen en laarsjes. 'Dat ben ik niet. Dat is niet mijn collectie. Ik wil me comfortabel en toch fashionable voelen in mijn leven.’ Voor de ontwerpen haalde Kate inspiratie uit verschillende delen van haar leven, zoals een surfschoen geïnspireerd op Blue Crush, kleurrijke laarsjes met een knipoog naar haar favoriete American footballteam Dallas Cowboys en zelfs een schoen als ode aan haar lievelings-pop-art-kunstenaar Ed Ruscha’s lithografie met de naam Hot Shot.

Advertisement - Continue Reading Below

 
‘Elk paar vertelt een verhaal’, aldus Kate. ‘Ik heb het gevoel dat ik me kan uitdrukken zonder om aandacht te schreeuwen.’ De voormalige actrice lanceerde afgelopen zomer ook al een mode-app en heeft collecties ontworpen voor JewelMint en Topshop. De schoenenlijn voor Matisse is vanaf maart 2015 verkrijgbaar online en in winkels.

En ook niet te missen: de vette kersttruien uit Beyoncé's 7/11-videoclip zijn nú te koop. Yay! >