Gareth Pugh ontwierp een kerstboom voor het Victoria & Albert Museum

De Britste ontwerper kreeg de eer om een kerstboom te ontwerpen voor het Victoria & Albert Museum.

Meest gelezen

Het Londense Victoria & Albert Museum strikt elk jaar een ontwerper om een enorme kerstinstallatie te maken voor de entree van het museum. Na oa Alexander McQueen, Matthew Williamson en Jasper Conran viel dit jaar de keuze op Gareth Pugh, die zijn hand uiteraard niet omdraaide voor het ontwerpen van een larger than life kerstboom.

De designer liet zich inspireren door een traditionele boom, maar koos in plaats van groene takken voor goudkleurige piramides rond een baken van licht. Zijn vier meter hoge creatie, getiteld Ceremony, vormt een abstracte kerststal waarmee hij aandacht wil vragen voor het belang van samenzijn tijdens de feestdagen. 'Ik hoop dat de installatie een moment van bezinning brengt voor iedereen die het museum de komende maand bezoekt en misschien zelfs een beetje bijdraagt aan de magie van het seizoen,' aldus de ontwerper.

Advertisement - Continue Reading Below

Enkele van Gareth Pughs ontwerpen zijn er t/m 15 maart 2015 te bewonderen in de tentoonstelling Wedding Dresses 1974-2014 en Ceremony staat t/m 6 januari in de entree van het museum. Geen tripje Londen op de planning? Bekijk 'em hieronder.

Ben je de traditionele boom ook een beetje zat? Zie hier 16 fraaie alternatieven >