De exclusiefste sneakers koop je vanaf morgen gewoon in de Kalverstraat

Sneakerfreaks opgelet: Size? opent morgen zijn deuren in de Amsterdamse Kalverstraat. En ja: er liggen nu al mensen voor de deur!

Meest gelezen

Groot nieuws: de van oorsprong Britse sneakerstore Size?, wereldwijd één van de grootste jongens op sneakergebied, goes dutch. Morgen opent een hagelnieuw filiaal (het eerste in Nederland) zijn deuren aan de Amsterdamse Kalverstraat. Wij mochten zonet alvast een sneak peek nemen en we kunnen je zeggen: dit is feest.

Niet alleen omdat je hier zo ongeveer ALLE sneakers kunt vinden die je maar zoekt. Niet alleen omdat je hier super exclusieve releases aantreft, niet alleen omdat je hier de complete Nike SB-collectie zou kunnen kopen, maar óók omdat er speciaal voor de opening deadstock sneakers over de toonbank gaan, oftewel: iconische sneakers die nergens meer in winkels verkrijgbaar zijn (dat verklaart de bivakkerende sneakerfreaks voor de deur).

Advertisement - Continue Reading Below

Om precies te zijn gaat het om deze modellen: Nike Air Max 90 Hyperfuse, Independence Day (alle drie colorways), Nike Lebron X EXT Black Suede, Nike Air Huarache White, Nike Lunar Flyknit Chukka Black/Neo-Turquoise, New Balance x Sneaker Freaker 998 ‘Tassie Devil’, New Balance x Staple 577 ‘Black Pigeon’ en New Balance x Size? 577 ‘Estates pack’ (beide colorways).

KORTING?
De winkel opent om 8.00 uur voor de deadstock en officieel om 10.00 uur. Voor de liefhebbers nog even de spelregels: er geldt een strikte 1 deadstock-paar per persoon regel . En – hoe leuk – op openingsdag (zaterdag 13 december dus) zijn er 100 kubussen met Size?-vraagtekens (het logo van de store) door de hele stad verspreid. Vind je er één? Dan krijg je (alleen op diezelfde zaterdag) 20% korting aan de kassa.

Meest gelezen

Size? is momenteel nog vooral gericht op mannencollecties, maar dat betekent dat maten van sneakers in veel gevallen vanaf 38/39 lopen. In de toekomst zijn er plannen om meer damesmodellen en -maten in te voeren en mogelijk ook speciale dameskledingcollecties.