Deze American Apparel-baas is nu écht ontslagen

Directeur Dov Charney is niet meer.

Na maanden van vergaderen zijn de bonzen bij American Apparel erover uit: Dov Charneys titels van president en CEO van American Apparel zijn ingetrokken en hij mag definitief zijn biezen pakken.

We spoelen even terug naar juni dit jaar – opeens was daar een bericht van American Apparel dat het Dov Charney zou schorsen, vanwege ‘vermeend wangedrag’. Het persbericht bleef vaag over wat dat wangedrag precies inhield, maar krap een week later verscheen zijn ontslagbrief op het web. De beschuldigingen waren niet mis: het verkwisten van bedrijfsgeld, het discrimineren van medewerkers en het seksueel misbruiken van vrouwelijke collega’s. Daar bovenop zou hij ook nog met fikse geldbedragen zijn collega’s hebben omgekocht om te zwijgen over zijn wangedrag.

Advertisement - Continue Reading Below

Afijn – nu is de kogel dus door de kerk en hoeft Charney definitief niet meer terug te keren naar American Apparel HQ. Zijn opvolger is Paula Schneider, die eerder ‘president of sales’ was bij het Amerikaanse BCBG Max Azria. Onder Charneys leiding zijn de verkoopcijfers van American Apparel flink gezakt, dus de taak aan Schneider om die weer op te krikken.

Vrolijker nieuws: dít label heeft Rihanna aangesteld als creatief directeur >