Is DIT de nieuwe Gucci-designer?

Terwijl wij nog moeten wennen aan het feit dat Frida ‘Gucci’ Giannini vertrekt bij het Italiaanse modehuis, draait de geruchtenmolen in modeland alweer op volle toeren. We praten je even bij over het laatste, vrij schokkende, gerucht.

Waar tegelijk met de bekendmaking van het vertrek van Giannini de naam Riccardo Tisci al viel als potentiële opvolger, zijn nu ineens alle pijlen gericht op Hedi Slimane. Slimane, nog niet eens zo gek lang aan het roer bij Saint Laurent, sinds het vertrek van Stefano Pilati, zou door Kering, het overkoepelende luxeconcern waar zowel Saint Laurent als Gucci onder vallen, op de schouder zijn getikt.

Advertisement - Continue Reading Below

Als dat gerucht waar is, zou er zo maar eens een hele frisse wind door het modehuis kunnen gaan waaien. Bij Saint Laurent ging Slimane immers ook flink aan de haal met de gevestigde orde én trekt hij ondanks dat hij ook kritiek ontvangt op zijn collecties, een grote groep nieuwe inkopers aan. En dat zou nu juist precies kunnen zijn waar Kering naar op zoek is, gezien de verkoopcijfers in de laatste periode onder Giannini nou niet om over naar huis te schrijven waren. Het merk zou maar niet los kunnen komen van de bekende, maar ook beruchte ‘logo-look’. Maar dan is daar weer Kering-CEO Francois-Henri Pinault die dat verhaal ontkracht: ‘There is no change in terms of strategic approach for Gucci. We will continue to pursue the implementation of the brand elevation strategy.’ En toen tastten we wederom in het duister...

Meest gelezen

Riccardo Tisci zou inmiddels trouwens volledig van de baan zijn als vervanger van Giannini, omdat hij nog een paar jaar vastzit aan zijn contract bij Givenchy. Andere vermeende namen op de kandidatenlijst zijn Joseph Altuzarra, Christophe Lemaire en Christopher Kane. ‘We never comment on rumors. All I can say is the recruitment is under way,’ liet een woordvoerder van Kering aan Harper’s Bazaar US weten over de geruchten. Afwachten geblazen dus nog…

PS: ondertussen vond er bij Ports 1961 ook een wisseling van de wacht plaats. Natasa Cagalj volgt hier Fiona Cibani op, die vier jaar lang creatief directeur van het van origine Canadese label was. Cagalj heeft al een aardig CV opgebouwd; ze was hiervoor de rechterhand van Lanvins Alber Elbaz en had ooit een head of design-functie bij Stella McCartney. Haar eerste collectie voor Ports 1961 zal in februari over het fashion week-plankier gaan.

De hoogtepunten van Frida Giannini bij Gucci >