Bloesje vernacheld? 5 wasfouten die je onbedoeld maakt

Denk je dat je lekker bezig bent, vernachel je nóg dat mooie zijden bloesje of wollen truitje in de wasmachine. Gekke symbolen en andere wasmachine-instinkers ontmanteld.

Meest gelezen

Zelfs als je de Ferrari onder de wasmachines in huis hebt staan, dan nog kun je flink blunderen bij het wassen van kleding. Wedden dat je dit nog niet wist?

1. Het symbool in je kledingstuk zegt 30 graden met 2 strepen onder de waskuip. Jij denkt: 30 graden wasje, maar de dubbele streep betekent ‘zeer beperkte machinale actie’. Kortom: wolwas! (Check alle wassymbolen hieronder.)

2. WITTE STREPEN op je jeans? Je gebruikt misschien te veel wasmiddel. Was je jeans altijd binnenstebuiten om bleken en kreukels te voorkomen. Voorkom sowieso kreuken door je wasmachine en droger nooit te vol te proppen.

Advertisement - Continue Reading Below

3. Het mysterie van die ene verdwenen sok… De frustratie! Voorkom deze verdwijntruc van je sokken door ze altijd als eerste in de wasmachine te stoppen. Zo blijven ze minder snel ‘plakken’ aan andere kledingstukken.

4. Na een rondje hardlopen gooi jij je zweterige sportoutfit bij de rest van de was. Gevolg: een zweetluchtje dat niet meer uit je schone was te krijgen is. Met een kopje schoonmaakazijn bij de was is dit zo verholpen. Azijn is een natuurlijke geurvreter die tegelijkertijd zelfs helpt tegen kleurvervaging en statische stoffen.

Meest gelezen

5. Ritsjes omhoog, KNOOPJES LOS – vanaf nu is dat het devies. Want ritsen kunnen andere kledingstukken of je wasmachine beschadigen. Maar als je een bloes dichtgeknoopt in de was gooit, heb je kans dat de knopen eerder eraf vallen. Of de knoopsgaten lubberen.

 

WAAROM staat er YKK op elke rits? >