John Galliano verandert de naam van Maison Martin Margiela

Galliano pulls een Hedi Slimane. Ook hij voerde een naamsverandering door bij zijn gloednieuwe werkgever. En niemand had het nog door.

De allereerste collectie is nog maar koud van de catwalk, maar Galliano en Maison Martin Margiela kondigen al een grootse verandering aan: They dropped the Martin. Vanaf nu heet Maison Martin Margiela – in 1988 vernoemd naar de Vlaamse oprichter van het modehuis, Martin Margiela – gewoon: Maison Margiela.

Toegegeven: het bekt lekkerder. En Martin staat al sinds 2002 niet meer aan het roer. Frappant detail: op de uitnodiging van de Haute Couture-show afgelopen maandag was de nieuwe naam al te zien (zie hieronder), maar tot vandaag had nog niemand het opgemerkt. Een woordvoerder bevestigt nu aan The New York Times dat de naamsverandering ‘reflects the evolution of the house’. 

Advertisement - Continue Reading Below

In 2012 gebeurde bij de komst van Hedi Slimane als hoofdontwerper bij Yves Saint Laurent hetzelfde, hij veranderde de naam van het modelabel naar Saint Laurent Paris, kortgezegd Saint Laurent.

 
Verdwijnt Fashion Week uit Amsterdam?

DIT is de allereerste collectie van John Galliano voor Maison Margiela >