André Leon Talley brengt ode aan Oscar de la Renta

Zien.

Meest gelezen

Afgelopen oktober overleed legendarisch modeontwerper Oscar de la Renta, drie maanden later heeft diens vriend en bekende moderedacteur André Leon Talley een prachtig eerbetoon opgetuigd: vanaf 3 februari opent in het Amerikaanse SCAD Museum of Art een expositie over De la Renta.

Eliza Bolen, de dochter van Oscar de la Renta, ging al snel akkoord. Over de expositie meldt ze aan WWD: ‘André en Oscar zijn al jaren vrienden. We houden van hem en hebben immens respect voor André’s professionaliteit.’

Advertisement - Continue Reading Below
Oscar de la Renta en André Leon Talley in 2006 - foto: Getty Images

André Leon Talley zelf stipt vooral aan dat de expo geen objectief overzicht is van De la Renta’s werk. ‘It’s my interpretation of Oscar’s legacy through his work and my memory of it.

Meest gelezen

Op een rij wat er te vinden zal zijn in de expositie.
> Dochter Eliza Bolens trouwjurk, die haar vader voor haar maakte.
> Ontwerpen die De la Renta voor Nicole Kidman en Sarah Jessica Parker maakte.
> De roze jurk die Taylor Swift naar afgelopen Met Ball droeg.
> De fluwelen jurk die Hillary Clinton droeg voor haar Vogue-cover in 1998.
> Ontwerpen die Oscar de la Renta voor zijn vrouw en muze Annette maakte. Talley: ‘Hij zag zijn vrouw als zijn belangrijkste muze. De ontwerpen die hij voor haar maakte zijn prachtig en heel belangrijk voor de expositie – ze maken het geheel, vind ik, compleet.’

Naast de expositie zal André Leon Talley ook een boek publiceren, getiteld Oscar de la Renta: His Legendary World of Style. Op de vraag of hij zich afvraagt wat Oscar de la Renta ervan had gevonden, antwoordt hij:

‘Definitely. I don’t move without Oscar on my shoulders. I think, "Would Oscar approve? Would Oscar like it?".'

Zo reageerden celebrities op het overlijden van Oscar de la Renta >

Oscar de la Renta in 13 quotes >