Nederlandse modeontwerper overleden

Koos van den Akker is gisteravond op 75-jarige leeftijd in zijn woonplaats New York overleden.

Verdrietig nieuws op de woensdagochtend: modeontwerper Koos van den Akker, vooral bekend als de man achter dé Bill Cosby-truien, is gisteravond aan de gevolgen van darmkanker overleden, zo meldt RTL nieuws. Hij is 75 jaar geworden.

Van den Akker wist in de Verenigde Staten in de jaren zeventig en tachtig enorme beroemdheid te verkrijgen. Als dé ontwerper van de gebreide truien van Bill Cosby in de populaire familieserie The Cosby Show, liepen celebrities met hem weg. Door een bevriend actrice werd hij ooit gevraagd een trui voor Cosby te ontwerpen en dat bleek voor herhaling vatbaar. Sterker nog: iedereen wilde vervolgens weten waar die trui toch vandaan kwam.

Advertisement - Continue Reading Below

Eerder wist Van den Akker ook al de aandacht te trekken van Marc Jacobs, werkte hij drie jaar voor Dior en ontwierp hij kostuums voor oa zangeres Cher. De designer verliet Nederland vervolgens voorgoed, om oa samen te werken met grote modehuizen als Balenciaga. De laatste jaren leefde hij niet in de spotlights, wel was hij nog steeds aan het werk in zijn atelier aan West 35th Street in Manhattan. Hij maakte voornamelijk kleding van patchwork, die werd verkocht in zijn eigen winkel aan Madison Avenue.

 

Onlangs overleed ook Frans Molenaar, op 74-jarige leeftijd >

Viktor & Rolf stopt met ready-to-wear >