Klaagt Adidas Isabel Marant aan voor Stan Smith-kopie?

Reuring in modeland.

Meest gelezen

Kon Isabel Marant dit zien aankomen? The word on street was immers dat haar Étoile s/s 2015 Bart low-tops (al gespot aan menig blogger- en celebrityvoet) wel érg veel leken op Adidas’ jarenoude Stan Smith-sneakers, die ruim een jaar terug een comeback van jewelste (wij spraken de levende legende er zelf over) maakte in het modecircuit.

Isabel Marant, die zelf diverse copycats inspireerde met haar beroemde Bekkett-sneakers, zou binnenkort wel eens een aanklacht afkomstig van Adidas aan haar designerbroek kunnen hebben hangen, zo meldt Vogue UK. En laat het Amerikaanse sportlabel nou best goede ervaringen hebben met dergelijke copycat-cases. Onlangs nog sleepte Team Adidas met succes het merk Payless Shoes voor het gerecht, dat ze betichtte van het namaken van specifieke design features zoals het gekleurde deel op de hiel van een sneaker.

Advertisement - Continue Reading Below

Die zogenaamde heel tab zou Isabel Marant dus ook duur kunnen komen te staan. Het allerbelangrijkste in de mogelijk aanstaande case is de vraag of de overeenkomsten tussen de twee sneakers zo groot zijn dat het de consument zou kunnen verwarren ten nadele van Adidas. Kiezen consumenten die eigenlijk een Stan Smith hadden willen kopen, nu voor de Bart? Denken consumenten misschien dat Isabel Marant, net als Stella McCartney, Jeremy Scott, Mary Katrantzou, Pharrell Williams en Kanye West, een samenwerking aanging met Adidas, met de Bart als resultaat?

Meest gelezen

Tot nu toe willen beide merken nog niets loslaten over de zaak, maar we houden het in de smiezen.

Boven: Isabel Marants Étoile Bart low-tops, onder: Adidas' Stan Smiths. Heeft Adidas een poot om op te staan?

Emma Roberts, Rosie Huntington-Whiteley en Reese Witherspoon op Isabel Marant's Bart-sneaker:

Foto's: Pinterest

 

Showt Kanye West zijn eerste Adidas-collectie tijdens New York Fashion Week? >

ELLE spreekt levende legende Stan Smith over de comeback van zijn Adidas-sneaker >