Waarom het niet zo goed gaat met Missoni

Geruchten en feiten op een rij.

Het gaat dus niet zo goed met Missoni. Er gaan al een tijdje geruchten dat het modehuis te koop zou staan, maar die worden tot nog toe steevast door creative director Angela Missoni de kop in gedrukt. Op een rij wat er wordt gezegd.

1. Modehuis te koop
Het modehuis zou zich het afgelopen jaar in de etalage hebben gezet voor een whopping 1 miljard dollar, terwijl het bedrijf qua waarde eerder op een kwart daarvan zou zitten. Verwarrend, kortom.

Advertisement - Continue Reading Below

2.‘Angela does not want to sell’
Een bron laat aan WWD weten dat Angela Missoni dus niét wil verkopen. Er zouden wel geïnteresseerden zijn geweest: Mayhoola for Investments, bijvoorbeeld, dat ook modehuis Valentino bezit, en voormalig Fiat-baas Luca di Montezemolo zou Missoni ook wel willen inlijven. Maar: ‘We are gratified by the attention, but we don’t want to sell’, aldus Angela aan WWD.

Meest gelezen

3. Het zou een rommeltje zijn in de top van Missoni
En daardoor zouden verkoopgeruchten worden gevoed. De afgelopen twee jaar waren een ramp voor de familie Missoni: oprichter Ottavio Missoni overleed begin 2013 op 92-jarige leeftijd en erfgenaam en baas Vittorio Missoni crashte eerder dat jaar al in een vliegtuigje met echtgenote Maurizia Castiglioni. Na een lange zoektocht werden hun lichamen gevonden en geborgen. Dat heeft geresulteerd in een ingrijpende wisseling van de wacht in de topposities van Missoni. Alberto Piantoni werd aangetrokken als ceo, maar zijn contract is nu niet verlengd. Een bron: ‘Ze hebben drie chief financial officers (cfo’s) gehad de afgelopen zeven jaar. Het rommelt. Angela en andere familieleden hebben de rol van ceo en cfo aangenomen.’ Zelf geeft Angela nu aan dat ze ‘evalueert’ hoe een nieuwe ceo te kiezen.

Vrolijker nieuws: Margherita Missoni is weer zwanger >

Dit liet Missoni voor s/s 2015 zien >