Deze designercollab is niet voor muurbloempjes

Premium denim en Haute Couture in de mix: couturier Giambattista Valli en denimgigant 7 For All Mankind durfden het aan.

Meest gelezen

Samen lanceren ze – in twee shifts – een capsulecollectie waarvoor Valli’s oog voor snits, proportie en constructie in het huwelijksbootje stapten met 7 For All Mankinds on-going zoektocht naar de perfecte pasvorm van een spijkerbroek. ‘Denim fascinates me, as I am naturally drawn to exploring new grounds,’ verklaart de Italiaanse couturier zijn uitstapje naar spijkerbroekenland. ‘In this respect, 7 For All Mankind is an excellence, so pairing with them came as a natural choice.’
 
Hoe hij te werk ging? De designer gebruikte de denim als een canvas om zijn visie van de Valli-vrouw op los te laten. ‘I worked on both shapes and fabrics, delivering jeans with a strong identity, quite unique for cut and treatment.’

Advertisement - Continue Reading Below

En dat brengt ons bij die shifts: deel 1 van de capsule, die mid-februari uitkomt, is volledig gebaseerd op de glamour van de kleur rood, een signature Valli-kleur, én de mans favoriete dierenprints, veelal gebruikt in zijn haute couture-creaties. Naast denim verschijnen die ook op een mini-jurk, mouwloze top, een flared top, shorts en een jasje. Halverwege mei doen Valli en 7 For All Mankind het nog eens dunnetjes over, met shades of blue en een handvol neonkleurige items.

Meest gelezen

Prijzen lopen uiteen van  € 240 tot € 650 en shoppen kunnen we tzt bij 7 For All Mankind stores, verkooppunten wereldwijd én online.

Zo draag je denim deze zomer >

Briljante historische Prada-foto’s nu online >

Geloof het of niet, maar bruin is de kleur dit seizoen >