Alles wat je moeten weten over MOAM Collective 2015

Viktor&Rolf, Claes Iversen én Cécile Narinx; MOAM 2015 dreigt een fantastische editie te worden.

MOAM? Welnu, we leggen het even uit. MOAM staat voor Mode Amsterdam en is enkele jaren geleden opgericht door Martijn Nekoui. Hij stelde een collectief samen van jonge talentvolle modeontwerpers, dat bijgestaan werd door grote namen uit de modewereld.

SUCCESVERHAAL
Binnen zes maanden moest de groep een collectie in elkaar draaien die ze vervolgens de catwalk opstuurden in Amsterdam. De achterliggende gedachte? Jonge talenten koppelen aan experts uit het modeveld om zo springplanken te initiëren.

Advertisement - Continue Reading Below

Dat het werkt is alvast duidelijk: zes van de acht ontwerpers die hebben meegedaan, hebben nu een baan.Uiteraard schreeuwt dat ook dit jaar om een gloednieuwe editie, en die komt er! En jawel, MOAM Collective 2015 belooft nog beter, groter en vernieuwender te zijn.

MOAM COLLECTIVE 2015
Het team bestaat dit jaar uit een vijftal cum laude afgestudeerden dat wekelijks wordt bijgestaan door mode-icoon Frans Ankoné (baas van HTNK), Mariette Hoitink en hoofddocent van AMFI, Peter Leferink. Daarnaast wordt het collectief gecoacht door, hou je vast, modegrootheden Viktor & Rolf, Mart Visser en Claes Iversen, modejournalisten Georgette Koning en John de Greef, denimontwerper Marly Nijssen en Harper’s BAZAAR-hoofdredacteur Cécile Narinx.

Meest gelezen

De focus dit jaar: innovatie, ambacht en duurzaamheid. Met KLM worden oude materialen als rubber banden, veiligheidsgordels en bekleding ge-upcycled en in samenwerking met het Textielmuseum ontwikkelt het collectief eigen stoffen die vervolgens in het TextielLab worden geproduceerd – een wereldwijd unicum, aldus MOAM.

Klinkt als een klapper van een editie. We houden je op de hoogte!

DIT zijn de hoogtepunten van New York Fashion Week >

En de collectie van Kanye West voor Adidas al gezien? >