Zara onder vuur om Moschino knock off

Zara brengt een ‘ode’ aan Moschino.

Meest gelezen

Zara weet steeds sneller dat wat de catwalks in de grote modesteden overgaat, zo snel mogelijk – hetzij in een iets ander jasje – in de winkelrekken te hangen. Knap, zeker. Alleen gaat de modeketen nu iets te ver, volgens sommigen.

Wat wil het geval. Het ‘kleine Spaanse boetiekje’ heeft onderstaande sweater in de nieuwe collectie, waarvoor het zich duidelijk liet inspireren door Barbie. Of beter gezegd: Jeremy Scott’s s/s 2015 Moschino-collectie geïnspireerd op Barbie. Hoewel het lettertype (afgeleid van Barbies originele logo) overeenkomt, kunnen we niet spreken van een exacte kopie. Maar de directe link is, niet in de laatste plaats omdat er letterlijk het woord 'Barbie' staat, meteen gelegd, zo vindt Fashionista.com.

Advertisement - Continue Reading Below

Saillant detail: in 2009 bracht Jeremy Scott onder zijn eigen naam ook al eens een collectie uit waarin de bombshell pop centraal stond, met toen ook de naam Barbie prominent in beeld.

Op links: Moschino spring/summer 2015, op rechts: Zara. Laat je horen: gevalletje copy cat? Of doet Zara hier niets verkeerd?

 
Dit is de rok voor komend seizoen die IEDEREEN staat >

Volg ELLE tijdens fashion week! >