Dolce & Gabbana bashen gay ouderschap

Ja: écht.

Meest gelezen

Dolce & Gabbana liggen weer eens onder vuur. In een interview met Italiaans tijdschrift Panorama deden de twee fikse uitspraken over kinderen van homoseksuele stellen. De twee (zelf nota bene ooit een stel) geloven vurig in ouderschap dat bestaat uit een moeder en een vader, en noemen via kunstmatige ingrepen verkregen kinderen 'synthetisch'.

'We zijn tegen adoptie door homostellen. De enige familie is de traditionele familie, en men moet wegblijven van ivf of draagmoeders: het leven heeft zijn natuurlijke flow, sommige dingen moet je niet veranderen.'

Advertisement - Continue Reading Below

Domenico Dolce vervolgt:

'Je wordt geboren met een vader en een moeder - dat is in ieder geval hoe het zou moeten zijn. Ik noem kinderen die via ivf zijn verkregen synthetische kinderen. Gehuurde baarmoeders en uit een catalogus gekozen zaad.'

Oef: tenenkrommende uitspraken. Elton John - zelf vader van twee via draagmoeders verkregen kinderen - trekt fel van leer tegen de uitspraak met onderstaande instagrampost en hashtag #BoycottDolceGabbana.

Meest gelezen

 

Inmiddels is op Elton Johns reactie óók weer een tegenreactie opgestaan: zij die vinden dat Elton John de vrijheid van meningsuiting van Dolce & Gabbana beknot met deze felle tekst, verzamelen zich onder #JeSuisDolceGabbana en #BoycottEltonJohn. De teller staat inmiddels op 74 posts.

Die van #BoycottDolceGabbana op 1690. Lijkt ons duidelijk.

Update: zo reageren celebs op D&G's uitspraken >

Ondertussen scoorde Rihanne een gróte modedeal >