Dolce & Gabbana-manager stapt op na uitspraken over gay ouderschap

Dolce & Gabbana-gate goes on and on. Vandaag wordt bekend dat de Magazine Director van het Italiaanse modehuis opstapt naar aanleiding van Stefano Gabbana en Domenico Dolce’s ferme uitspraken over gay ouderschap.

Een uitgesproken mening hebben is niet altijd even handig voor je eigen pr. Zeker niet als je een beroemd modeontwerper bent. De heren Dolce & Gabbana lijken daar echter totaal geen boodschap aan te hebben. Gisteren stonden de headlines er bol van: Dolce & Gabbana keuren ouderschap bij homokoppels af, zo hadden ze laten weten in een interview met Italiaans tijdschrift Panorama.

De twee modegoeroes wisten hiermee niet alleen de social media-gemeenschap, Sir Elton John – en daarna een flinke club collega-celebs tegen zich in het harnas te jagen, maar hebben nu ook mot in eigen huis. Giuliano Federico, al zeven jaar werkzaam voor Dolce & Gabbana als director van online magazine Swide, pakt zijn boeltje. Op Facebook laat hij weten dat hij de uitspraken van zijn werkgevers:

Advertisement - Continue Reading Below

‘Totally incompatible with my conscience as a human being in the contemporary world’ vindt. ‘And inconsistent with my commitment to individual involved in the political debate.’

Zijn respect voor de twee blijft hetzelfde, meent hij vervolgens, maar de ontwerpers moeten het in zijn ogen houden bij uitspraken over en via hun kleding. Ook grijpt hij het moment aan om het probleem breder te trekken: ‘I am proud to be Italian, our traditions and our past, but I think that Italy can look to a more modern and egalitarian future for its citizens and its children. All the children,’ aldus Federico.

Duidelijke taal.

Dolce & Gabbana bashen gay ouderschap >

Update: zo reageren celebs op Dolce & Gabbana >

Komt er een gevangenisstraf op het inzetten van te dunne modellen? >