Wie zitten er achter dit populaire label?

Er waait een frisse wind door de Franse modewereld: Parijs’ hottest label du jour Vêtement. Maar wie het zijn?

Meest gelezen

Vêtement (Frans voor 'kleding') legt de focus op één ding: hun ontwerpen. Wie de designers achter het label zijn blijft echter tasten in het duister.

So far bekend: het label is gestart door zeven voormalig Margiela-werknemers (ook notoir om zijn afwezigheid in de pers). Vooralsnog is alleen Georgisch ontwerper Demna Gvasalia (die mode studeerde in Antwerpen) naar buiten getreden als spokesperson van het merk. De rest van Vêtements is anoniem. En van plan dat te blijven.

Advertisement - Continue Reading Below

DE VISIE
Maar alle rookgordijnen rondom hun persona worden gecompenseerd door hun heldere kijk op mode: 'We ontwerpen voor onze vriendinnen, voor echte vrouwen. We kijken welke roklengte, snit, kleuren zij het fijnst vinden en wat voor hen essentiële stukken zijn. Het belangrijkst is de realiteit', aldus Gvasalia.

DE COLLECTIE
Nieuwsgierigheid wekten ze met hun naam en anonimiteit, de aandacht hielden ze vast met hun collecties waarin ze spelen met proporties en klassiekers (als metalband hoodies, militaire jassen en bomberjacks) uit elkaar halen en opnieuw uitvinden. Een brandweerman-uniform wordt zo een figure-hugging twinset, en colberts worden opgeblazen tot ultraoversized jassen.

Meest gelezen

DE VERKOOP
'We mikken op een niche, omdat we er niet in geloven om massa's mensen te overtuigen onze kleding kopen. En omdat we denken dat die niche groot genoeg is.’

Vêtements, count us in.

In Nederland is Vêtements te koop bij het Amsterdamse SPRMRKT.

 

 

Yohji Yamamoto werkt samen met... Hello Kitty! >

Dit zijn de stijlvolste honden van Instagram >

En zo spaar je straks voor korting bij H&M >