Amsterdam is een denimwalhalla rijker: Denim City

Over twee weken opent Denim City officieel haar deuren, maar ELLE kreeg vandaag alvast een sneak peek.

Een ‘innovation campus’ voor de denimindustrie in hartje Amsterdam; denimland Nederland is een blauwe parel rijker. De oprichters van House of Denim (James Veenhoff en Mariette Hoitink) hebben hard gewerkt om dit creatieve denimcentrum op te zetten – en met succes.

A BRIGHTER BLUE
Even uitleggen. Denim City, een initiatief van The House of Denim Foundation, is een campus voor de ambachtelijke denimindustrie. Een plek waar ondernemerschap en innovatie samenkomen. Het creatieve centrum in het Amsterdamse De Hallen heeft als doel innovators, studenten, ondernemers, visionairen, wetenschappers en denim freaks te verbinden en inspireren voor a brighter blue.

Advertisement - Continue Reading Below

Denim City omvat vijf losstaande onderdelen, te weten: de Workshop (een werkruimte voor de studenten van de Jean School), een business en netwerk space genaamd The Embassy, het Blue Lab (een duurzame laudry innovation facility), The Denim Institute (een mega-archief aan jeans- en denimgeschiedenis door de jaren heen) en een klaslokaal voor Jean School’s International Course (de eerste internationale opleiding van de Jean School die in 2012 van start ging).

Over twee weken vindt de officiële opening plaats van Denim City in de oude tramremise. Burgemeester Van der Laan zal op donderdag 16 april het lintje doorknippen. Hou ELLE.nl in de gaten voor meer details over Denim City.

Dit is hét festival voor denim freaks >