Deze bikini waarschuwt je wanneer je te lang in de zon ligt

Een bikini die hopelijk kan bijdragen aan een verlaging van het aantal huidkankergevallen doet zijn intrede.

Dragers van deze bikini van Franse makelij worden op tijd gewaarschuwd als ze te lang in de zon liggen. Start-up Spinali Design ontwierp badtenue met een speciaal medaillon op heuphoogte waarin een sensor is verwerkt die uv-straling meet en via bluetooth een waarschuwing verstuurt naar een smartphone of tablet.

Zo weet de drager of de straling te hoog is op een specifiek moment van de dag (en ze dus beter even de schaduw op kan zoeken) of wanneer het tijd is om opnieuw in te smeren – wat allemaal in een speciale app wordt weergegeven.

Advertisement - Continue Reading Below

Voorlopig zit de sensor dus nog los aan de bikini bevestigd, maar het bedrijf heeft nu een stel onderzoekers in dienst genomen die broeden op nanotechnologie verwerkt in textiel. En – hoe slim – gewerkt wordt ook aan kinderbadkleding uitgerust met GPS, zodat ouders hun kind op het strand niet kunnen kwijtraken.

Hebben? Kost wel een aardige duit. Spinali-bikini’s zijn vanaf zo’n € 149 te koop, nu alleen nog via deze Franse site, maar ongetwijfeld snel ook wereldwijd.

8 belangrijke dingen die je nog niet wist over zonnebrandcremes, wedden? >

35x celebs in hun nieuwste bikini's >