6 stylingtips waar ELKE shortie langer van wordt

#3: stop met wijde pijpen.

Meest gelezen

Behept met korte benen? Zes trucjes hoe je door kleren een paar centimeter langer kan lijken dan de natuur heeft bedoeld.

1. Ga voor A-lijn rokken

Advertisement - Continue Reading Below

 

Meest gelezen

Een mini-rok ligt voor de hand als shortie, maar kies wel voor het goede silhouet: een strakke rok maakt je benen korter dan een high waist-versie met een A-lijn. Plus: een A-lijn-rok suggereert een thigh gap, of-ie er nu zit of niet.

2. Vermijd hakken met bandjes

 

Advertisement - Continue Reading Below

Het bandje maakt - niet heel verrassend - je benen optisch korter, maar we herhalen het nog maar even een keer, want dit is een van de grootste kortmakers. Nudekleurige pumps maken optisch het langst. Bewijs: Kim Kardashian.

3. Sla wijde pijpen over

Op papier zijn wijde pijpen leuk, in praktijk zijn ze... meer dan je korte fysiek kan handelen. Ga in plaats daarvan voor taps toelopende pijpen, en zoom je broeken een paar centimeter om, zodat je je enkels ziet.

Advertisement - Continue Reading Below

4. Ga voor korte overhemden

Meest gelezen

Lange overhemden zijn prachtig, maar niet als je kort bent - optisch maken ze je nog korter. Zorg ervoor dat je overhemd tot je heupen komt, niet tot over je billen. Rol je mouwen op, hou de bovenste knoopjes van je overhemd open en stop in ieder geval één kan van je overhemd in je broek.

5. Ga voor midi, niet voor maxi

Het voelt intuïtief verkeerd om met een kleine lengte zo ongeveer de helft van je lichaam te bedekken met een maxi-rok, en dat is het ook. Ga voor midi: zolang de rok rond je kuiten stopt, zit je goed.

6. Neem een bescheiden tas

Een enorm grote tas maakt je nóg kleiner. Herinner je je Mary-Kate en Ashley Olsen en hun enorme tassen nog? Ze leken nóg petiter door hun enorme totes. Kies een wat bescheidener formaat, zodat je niet de competitie met je tas hoeft aan te gaan.

10 jeans waar je ellenlange benen van krijgt >