6 trucjes om je schoenen langer mooi te houden

#6: word BFFs met je schoenmaker.

Als je eindelijk je spaarpot ondersteboven keert voor dat paar droomschoenen (een van dé must-have sneakers voor deze zomer bijvoorbeeld) wil je daar natuurlijk wel lang van kunnen genieten. En dan niet op een speciaal plankje in je kast, maar gewoon aan je voeten. Met deze slimme trucs gaan je pareltjes geheid veel langer mee.

1. Sla Magic Erasers in
De Magic Eraser-poetsdoekjes van Mr. Proper zijn dé redding voor vlekken op lichte schoenen – je nude pumps bijvoorbeeld, of je witte sneakers. Maar je moet wel snel zijn, hoe langer de vlek in kan trekken, hoe lastiger 'ie er weer af gaat.

Advertisement - Continue Reading Below

2. Stop je schoenen élke avond(!) terug in de doos
Als je écht om je schoenen geeft stop je ze elke avond in bed, eh, doos. Stop ook het tissuepapier er weer in en zorg dat ze elkaar niet raken, zo houden ze hun vorm en kunnen ze niet beschadigen.

3. Laat ze verzolen
Als je in een paar schoenen investeert wil je dat ze lang mee gaan. Een stel nieuwe zolen kan daarvoor zorgen én is een stuk goedkoper dan telkens weer een nieuw paar kopen.

Meest gelezen

4. Koop meubelstiften
Het helpt echt om je gekraste zwarte pumps bij te kleuren met een stift, maar kies dan voor meubelstiften in plaats van gewone viltstiften – die zijn tenslotte gemaakt voor de behandeling van leer.

5. Los het probleem DIRECT op
Of het nu om een vlek gaat, je hak breekt of je zool versleten is: los het op. Zo snel mogelijk. Hoe langer je wacht, hoe groter het probleem meestal wordt.

6. Word BFFs met je schoenmaker
Lach extra lief, toon een beetje interesse en wedden dat hij je helpt met tip vijf?

 

Ha! Nog 17 briljante trucs voor beschadigde kleding en schoenen! >

 

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op ELLE.com