Bevestigd: Alexander Wang vertrekt bij Balenciaga

Drie jaar heeft het mogen duren; de succesvolle combinatie New York cool kid Alexander Wang en het Franse modehuis Balenciaga. De designer zegt het label voorgoed vaarwel, zo meldt Women’s Wear Daily.

Het gerucht gonsde al een tijdje in de wandelgangen, doordat Kering (het luxeconcern waar Balenciaga onder valt) het statement deed: 'There are discussions between the designer and Balenciaga regarding the renewal of the contract'. En nu is het dan echt over en uit volgens WWD. De twee partijen zouden hebben besloten Wangs contract als creatief directeur niet te verlengen. Over het precieze hoe en waarom heeft Team Balenciaga zich nog niet uitgelaten.

Advertisement - Continue Reading Below

Wel staat Balenciaga er volgens WWD voor open om een 'minder bekend, nog verborgen ontwerptalent' aan te stellen als opvolger van Wang, naar aanleiding van alle positieve reacties op de aanstelling van Gucci-insider Alessandro Michele als vervanger van Frida Giannini bij het Huis Gucci, eveneens onder de paraplu van Kering.

Wang volgde in 2012 Nicolas Ghesquière op bij Balenciaga, die daar vijftien jaar de scepter zwaaide, maar na meningsverschillen (later zelfs een heuse rechtszaak) met het management van Balenciaga opstapte. Maanden later verving hij – met succes – Marc Jacobs na diens vertrek bij Louis Vuitton.

De Balenciaga s/s 2016-collectie, die in september in Parijs zal worden geshowd, zal de laatste van de hand van Alexander Wang zijn. Naar verluidt zal Wang zich vanaf nu opnieuw volledig op zijn eigen label storten.

Echt gebeurd: deze student maakte een volledig 3D geprinte afstudeercollectie >

Manolo Blahnik lanceert zijn allereerste tassencollectie >