Moschino wordt beschuldigd van plagiaat

Was de Moschino-jurk die Katy Perry droeg tijdens het Met Gala copycat-werk?

Meest gelezen

Reuring in modeland. Volgens graffiti-artiest Joseph Tierney - artiestennaam Rime - is de afbeelding op Katy Perry's Moschino-jurk, die ze droeg naar het MET Gala eerder dit jaar, een (slechte) kopie van zíjn graffiti-tekening. Hij zou de afbeelding gemaakt hebben voor The Seventh Letter Art Organisation. En ineens vond hij hem meerder malen terug in de herfst/winter 2015-collectie van Moschino.

Vooral de verschijning van Katy Perry en Moschino-designer Jeremy Scott op het Met Gala in kleding met zijn creatie, en ook het aanpassen van zijn graffiti-werk zou Rime in het verkeerde keelgat zijn geschoten. Met een aanklacht tot gevolg.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Zoek de verschillen. Boven: de graffiti in kwestie van Rime (foto: Facebook Jersey Joe Rime), onder: Gigi Hadid in een ontwerp uit de herfst/winter 2015-collectie van Moschino (foto: Getty Images).

 

Rime eist dat de verkoop van de items met zijn ontwerp direct wordt stopgezet en hij wil een schadevergoeding van een nog onbekend bedrag. Moschino heeft nog niet gereageerd op de zaak. Wordt ongetwijfeld vervolgd...