Waarom je dit nieuwe boek over Karl Lagerfeld móet hebben

Waar is Wally, eh, Karl?

Karl Lagerfeld is een icoon in de modewereld en gaat nooit onopgemerkt voorbij met zijn iconische look en outfit-keuze. Tóch is juist het spotten van Karl het concept van een nieuw boek ter ere van de Chanel-man. Kaiser Karl krijgt namelijk zijn eigen versie van Waar is Wally?

Auteurs Stacey Caldwell en Ajiri A. Aki kwamen op het idee toen ze Karl zelf in het oog kregen in Parijs. Ze zagen dat iedere voorbijganger die hem ook opmerkte, reageerde alsof zij de enige waren die het geluk hadden hem te spotten. Wally met zijn rood-wit gestreepte shirt zou worden vervangen door het zwart-witte uiterlijk van Monsieur Lagerfeld en een briljant boek was geboren.

Advertisement - Continue Reading Below

Er zijn al heel wat geinige gadgets op de markt geïnspireerd op de 81-jarige ontwerper, maar deze prent wil je gewoon in je kast hebben staan. Geïllustreerd door Michelle Baron neemt het personage Florence de la Sabine je mee naar verschillende stijlvolle plekken op zoek naar Karl. Deze fictieve fashionblogger wil maar al te graag een interviewtje houden met de ontwerper en gaat dan ook langs hotspots als het Met Gala in New York, Coqui Coqui beach in Tulum, Shibuya Crossing in Tokyo en de Chanel Fashion Show in het Grand Palais in Parijs om hem, samen met jou, te vinden.

Meest gelezen

En natúúrlijk zijn bij deze plekken in de modescene ook nog heel wat andere fashioniconen te vinden. Tijdens je zoektocht kom je bekende gezichten als Anna Wintour, Lily Aldridge, Beyoncé, Woody Allen, Kim Kardashian, Suri Cruise en zelfs Prins William tegen – niemand wordt overgeslagen. Je kunt je slag vanaf 15 september slaan, want dan is het boek online verkrijgbaar.

 

Dolce & Gabbana bieden ein-de-lijk excuses aan voor uitspraken over gay ouderschap >