9 dingen die iedereen doet die eigenlijk je kleren ruïneren

Het is nu écht tijd om die kleerhangers eens te vervangen. En 8 andere dingen die je sowieso moet doen om te stoppen met het ruïneren(!) van je geliefde kleding.

Meest gelezen

1. Je gebruikt ijzeren kleerhangers in plaats van vilten
Eeuwig zonde. Ze zijn namelijk flinterdun en dus niet sterk genoeg om (zwaardere) kledingstukken te dragen, waardoor die compleet uit vorm raken. Investeer in vilten hangers, die geen punten in de schouders van je shirts veroorzaken en genoeg grip bieden.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Meest gelezen

2. Je hangt zware knits op dezelfde manier aan een hanger als een lichtgewicht T-shirt
Fout! De zwaartekracht heeft het voorzien op de neklijn en schouders van je favoriete wollen trui en trekt de boel uit vorm. Het beste is om zware items te vouwen en in een legkast of la te bewaren. Geen ruimte? Hanteer onderstaande techniek om je trui op een hanger te bewaren zonder dat-ie uitrekt.

 
3. Je bewaart je kleding in plastic zakken van de stomerij
Slecht idee. Kleding moet juist kunnen ademen. Bovendien blijven luchtjes en vochtigheid gevangen in die zakken. Gebruik je de zakken om te voorkomen dat je kleding in de kreuk raakt? Zorg dan gewoon, hoe moeilijk ook, dat er tussen iedere hanger genoeg ruimte blijft. Proppen = de hel voor je kleren. Hop, naar zolder of goed doel dus, met die kleding die je niet meer draagt en toch kastruimte inneemt.

Advertisement - Continue Reading Below

 
4. Je brengt kleding te vaak naar de stomerij
Ai. Dit maakt niet alleen jouw portemonnee leeg, maar tast ook de kwaliteit van het materiaal van je kleding aan. Als het label zegt ‘dry-clean only moet je inderdaad bij de stomerij zijn, maar bij ‘dry-clean’ (zoals vaak bij polyester, kasjmier en nylon) is thuis op de hand wassen ook heus een optie. Let wel: plat liggend laten drogen, nooit hangend.

Advertisement - Continue Reading Below

5. Je propt beha’s in je ondergoedla
Eeuwig zonde. Hierdoor buig je de cups uit vorm. Bewaar ze liever lepeltje-lepeltje, zoals je het ook vaak in winkels ziet.

Meest gelezen

 

6. Je wringt het water uit je badpak
Fail! Dit ruïneert het elastiek en veroorzaakt lubberen. Beter: leg het badbap plat neer tussen twee handdoeken en duw erop zodat het water eruit gaat. Leg hem vervolgens bovenop een wasrek om te drogen.

7. Je wast je bikini’s in de wasmachine
Niet oké. De verf in het materiaal zal hierdoor vervagen en – the worst – de stof kan gaan pillen. Is het echt nodig: was je bikini of badpak dan eenmalig aan het einde van bijvoorbeeld je vakantie. Maar liever onderwerp je ze alleen aan een handwasje.

 

8. Je gooit bezwete sportkleding meteen in de wasmand
Yikes! Dit kan riekende schimmel veroorzaken. Hang ze eerst een uurtje in de wind voordat je ze op de wasstapel gooit.

 

9. Je vergeet knopen, haakjes en ritsen dicht te doen voordat je je kleding in de wasmachine doet
Niet meer doen! Losse haakjes zullen aan andere kleding in de trommel blijven haken en ze kapot trekken.

Bron: GoodHouseKeeping.com