20 modefouten die we allemaal wel eens maken

En je dwars blijven zitten…

Meest gelezen

1.    Je mooi aankleden voor een stiekem sollicitatie gesprek en tegen je huidige baas liegen dat je eerder weg moet voor een doktersafspraak
Die is dus echt niet gek.

2.    Nieuw ondergoed kopen omdat je te lui bent om de was te doen
Die goedkope, slechtzittende, iets-te-grote onderbroeken die in een five-pack zaten inslaan, waarvan het bijna lijkt alsof ze ontworpen zijn om heel erg zichtbaar te zijn onder alle broeken die je bezit.

Advertisement - Continue Reading Below

3.    Een jurk kopen omdat je vriendin zei dat-ie je zo geweldig stond, terwijl het duidelijk jouw stijl niet is
En dan iedere keer als je hem ongedragen in je kast ziet hangen, een steek van boosheid voelen naar haar omdat ze je dat geld liet verspillen.

 

 

4.    Iets kopen omdat je dacht dat het je leven zou veranderen
Tenzij die tas met een wensgeest komt, zal het alleen je bankrekening veranderen.

Meest gelezen

5.    Ervan overtuigt zijn dat je die outfit niet nog een keer kan dragen omdat mensen dat zullen merken
Wie denk je dat je bent? Beyoncé? Niemand houdt precies bij wat je aan hebt gehad. En als ze dat wel doen, dan zijn ze of helemaal geobsedeerd door jou, of ze hebben helemaal niks interessants in hun eigen leven. Bovendien zijn écht goede outfits moeilijk te vinden. Draag een kledingstuk liever veel zodat je er elke keer weer top uitziet dan dat je geld uitgeeft aan kleren die er niet zo goed uitzien.

6.    Je favoriete trui in de wasmachine en droger gooien omdat je te krap bij kas zit voor de stomerij
Waarom krimpen alleen je favoriete truien áltijd? (Tip: je kan je trui weer fixen door hem in een bak met lauwwarm water en haarconditioner te weken en hem te laten drogen op een dikke handdoek.)

7.    Als een gek goedkope kleren en accessoires inslaan en vervolgens klagen dat je geen geld hebt om iets leuks te kopen
Door al die dunne polyester bloesjes liepen de kosten toch al gauw hoog op.

 

 

8.    Hetzelfde soort kledingstuk iedere keer weer opnieuw kopen
Je gaat tot het uiterste om het te rationaliseren (‘deze gouden rits verandert de look compleet’), maar uiteindelijk besef jij ook wel dat de enige reden dat je steeds ongeveer hetzelfde ding koopt is dat je alle versies eigenlijk niet geweldig vindt.

9.    Je keuzes laten bepalen door wat andere mensen vinden dat goed bij jouw lichaamsvorm past
Het weerhoud je alleen maar van het proberen van nieuwe dingen en het overtuigt je ervan dat je lichaam een soort probleem is dat alleen opgelost kan worden met shoppen. Which is seriously messed up.

10.    Je favoriete laarzen weggooien omdat de zool loslaat
Je hebt er drie jaar over gedaan om dat perfecte paar te vinden en je kon de schoenenmaker geen drie dagen geven om ze weer te fixen.

11.    Te kleine kleding kopen omdat je geen grotere maat wil dragen, want dat zou betekenen dat je dikker bent geworden
Zonde, zonde..

12.    Prachtige schoenen kopen die killing zijn voor je voeten
Op de een of andere manier heb je jezelf ervan overtuigd dat ze na drie uur lopen op straat draaglijker zullen worden.

 

 

13.    Kleding kopen die je moet strijken terwijl je helemaal geen strijkijzer hebt en ook al had je die wel, je het toch niet zou doen
En hoeveel liter heet water heb je wel niet verspild aan het laten lopen van je douche om de kreukels uit je kleren te stomen? En werkte het echt? Nee, eigenlijk niet.

14.    Te veel betalen voor kleding vanwege het merk
Veel merkkleding is niet eens van véél betere kwaliteit dan de iets goedkopere variant. Ze hebben gewoon betere marketing om jou te laten denken dat dat het geval is.

15.    Iets wat je eigenlijk heel graag wil niét kopen omdat je vriendin het al heeft
De kans dat je het op dezelfde dag uit de kast trekt én op dezelfde plaats bent, is niet heel groot. En dan nog, de wereld zal dan niet vergaan. Go for it.

16.    Zeggen dat iemand te dik of te dun is om een bepaald kledingstuk te kunnen dragen
Niet alleen is die gedachtegang ietwat bekrompen, ook maakt het je alleen maar te kritisch over je eigen lichaam.

17.    Shoppen omdat je je verveelt
Eerlijk, hoeveel waardevolle aankopen kwamen daaruit voort?

18.    Iets heel erg moois kopen, maar toch te bang zijn om het daadwerkelijk te dragen
Je bewaarde het voor een speciale gelegenheid, maar je wachtte zo lang dat je het kledingstuk niet meer paste of gewoon niet meer leuk vond, toen die gelegenheid zich eindelijk voordeed. Net als een oude bruidsmeisjesjurk bewaren alsof je het ding op een dag ineens niet meer zou haten.

 

 

19.    Een kledingstuk kopen omdat het nu ‘helemaal in’ is of omdat het ‘zo ontzettend veelzijdig’ is, ook al vind je 'm helemaal niet leuk
Iets is alleen een goede investering als je het ooit ook echt gaat dragen.

20.    Alleen trendy kleding kopen in plaats van bijzondere items die onder je eigen stijl vallen
Natuurlijk is het probleem dat je eigenlijk niet echt een persoonlijke stijl hebt. Toen je dat ontdekte, viel alles ineens op zijn plek.

 

Deze 6 dingen maken je meteen aantrekkelijker >

Bron: Goodhousekeeping.com