6 essentiële tips voor een langere levensduur van je bh

Bh-repeating is niet zo vies als het lijkt..

Meest gelezen

Vandaag toch maar weer je lievelings-bh uit je lade gefrommeld? Ondanks dat dit de vierde keer wordt zonder te wassen? Omdat deze nu eenmaal het lekkerst zit en staat? Dat is helemaal niet zo vies als dat je in eerste instantie zou denken. Sterker nog: het is zelfs beter voor je bh.

Lenie Sachs (product analyst bij Good Housekeeping) gaf ons haar 6 essentiële tips om de levensduur van je bh zo lang mogelijk te rekken.

Advertisement - Continue Reading Below

1. JE HOEFT JE BH NIET NA IEDERE DRAAGBEURT TE WASSEN
Move away van je wasmiddel. ‘Je bh te vaak wassen met wasmiddel beschadigt de elasticiteit en zonder elasticiteit geen fatsoenlijke support’, aldus Sachs.

2. WAS JE BH PAS NA DRIE/ VIER KEER DRAGEN
Kijk, tuurlijk was je je bh als je er de hele dag in hebt lopen zweten. Maar over het algemeen kan je bh wel drie tot vier draagbeurten mee. Het is vooral een kwestie van logisch denken. Die zwarte kanten bh die je uit de kast trekt voor een avondje uit, kan vaker gedragen worden dan die sport-unit waarin je op donderdagavond een boxtraining volgt. 

Meest gelezen

3. MAAK JE NIET DRUK OVER DE DRAAGROTATIE
Voor iedereen die niet meer weet welke bh ze gisteren ook alweer droeg? Geen enkel probleem. Het maakt niet uit als je tweemaal dezelfde bh draagt. Het elastiek van je bh heeft namelijk 8 tot 12 uur nodig om bij te komen na het dragen. Dat halen de meeste vrouwen wel. Een hele dag je bh laten rusten, hoeft dus niet. 

4. KIJK OP DE WASVOORSCHRIFTEN
Over het algemeen vindt iedere bh het prettig om met zorg behandeld te worden. Je bh prefereert een handwas, maar een machinewasprogramma, koud!, kan ook best. Vergeet niet je bh in een speciaal waszakje te stoppen. Die houdt de bh in vorm en zorgt ervoor dat die je andere kledingstukken niet beschadigt. Maak de bh ook altijd vast voordat je het in de wasmachine gooit. Dit vergeten mensen nog weleens. 

5. NEGEER DE DROGER
Net als met je wollen items, wilt je bh graag liggend drogen. Herschik de cups alvorens het neerleggen, dat houdt de vorm erin. Als je bh (bijvoorbeeld na een handwas) nog te nat is, knijp hem dan niet agressief uit, maar wikkel 'm in een handdoek en druk voorzichtig het water eruit.

6. DOE ALS IN DE WINKEL
Tot slot: leg je bh, net als in de winkel, in een lade. Het lukraak wegproppen van je bh zorgt ervoor dat hij uit vorm raakt. En dat is dus juist niet de bedoeling.

 

8 briljante stylingtrucs om te stelen van fashion editors.