DIT zijn dé best betaalde modellen van 2015

Wie prijkt er op nummer één?

Zakenblad Forbes komt weer met hun jaarlijkse lijstje van de best betaalde modellen ter wereld en goh, die staat er daar wéér op de eerste plek? Inderdaad, Gisele Bündchen. Het topmodel - die met pensioen zou gaan, maar toen toch weer niet - sleepte het afgelopen jaar een schamele 44 miljoen dollar (bijna 38,5 miljoen euro) binnen. En daarmee laat ze haar collega's mijlenver achter zich.

Op de tweede plek staat Cara Delevingne die 9 miljoen dollar (zo'n 7,8 miljoen euro) mocht bijschrijven op haar rekening. Ze moet die plaats wel delen met Adriana Lima, die net zoveel bij elkaar wist te schrapen. En dat maakt de top drie compleet.

Advertisement - Continue Reading Below

Waar 'onze' Doutzen Kroes dit jaar staat? Op een knappe vierde plek met 7,5 miljoen dollar (ruim 6,5 miljoen euro). Ze wordt op de voet gevolgd door de Russische Natalia Vodianova die 7 miljoen dollar mocht bijschrijven op haar rekening. De eveneens Nederlandse Lara Stone staat ook in de top tien, op plaats nummer acht met 5 miljoen dollar (bijna 4,4 miljoen euro).

De opvallendste naam op de lijst is echter Kendall Jenner, die met haar 19 jaar de jongste op de lijst is. Kendall prijkt op de zestiende plek met 4 miljoen dollar (bijna 3,5 miljoen euro.

Nog meer dikke salarissen van topmodellen zien? Bekijk de volledige lijst hier.

Lara Stone prijkt op de achtste plaats. Stone die een een Nederlandse moeder heeft en Engelse vader, verdiende volgens Forbes het afgelopen jaar 5 miljoen dollar (bijna 4,4 miljoen euro).