Thuis bij Viktor & Rolf

Maandag was de spectaculaire opening van The House of Viktor & Rolf. ELLE hoofdredactrice Cécile Narinx was erbij en doet verslag van de mode, de gasten en het hondje van Rolf...

Eindelijk is-ie dan in Nederland te zien: de veelbesproken tentoonstelling The House of Viktor & Rolf, de grandioze flashback op 15 jaar Viktor & Rolf, getoond op poppen. Maandagavond werd dat gevierd met een openingsparty in de Nicolaikerk in Utrecht.

 

GASTENLIJST

Een keurige locatie, met een keurige gastenlijst: behalve de champagne- nippende modepers waren ook mode-iconen als Frans Molenaar, Jan Taminiau, modefilosoof Guus Beumer, stijlicoon Carlo Wijnands, schoenontwerpster Fredie Stevens en Oscar Raaijmakers present.

Advertisement - Continue Reading Below

 

VAKWERK

Met kleine groepjes tegelijk mochten de gasten de tentoonstelling bekijken en zich vergapen aan het vakwerk - van de heren Horsting en Snoeren uiteraard, maar ook van de Gentse poppenmakers, haar & make-up artiest Ferry van der Nat en poppenhuisbouwer Siebe Tettero.

 

ROLFS TEKKEL

Mooiste outfit: eigenlijk allemaal, maar de trouwjurk van Mabel was het stuk met het hoogst aha-gehalte. Mooiste verhaal: het relaas van vader Snoeren bij de naborrel, over hoe Rolfs tekkel Zwaantje zich het ongans had gegeten aan een chocoladeletter, maar er na een spoedopname en een leeggepompt maagje toch weer helemaal bovenop was gekomen - en dus vrolijk kwispelend naast Viktors hondje Vikkie het middelpunt van de openingsparty was. Natuurlijk was ook ELLE tv present. (Kijk hier naar het videoverslag!)

 

The House of Viktor & Rolf, nog tot en met 8 februari 2009 te zien in Centraal Museum Utrecht. Op vertoon van het decembernummer van ELLE krijgen bezoekers twee toegangskaarten voor de prijs van een.