Luella Bartley wint BFA’s

Luella Bartley is gekroond tot designer van het jaar tijdens de prestigieuze British Fashion Awards, dé mode-Oscars van Engeland.

Ieder jaar looft de British Fashion Counsil prijzen uit aan het neusje van de Britse modezalm. Wie hadden de grootste invloed op de internationale modewereld? Grote winnaar dit jaar: Luella Barley. Zij sleepte de titel beste designer in de wacht. ‘Ik ben dolblij’ vertelt de ontwerpster aan WWD.

 

BURBERRY

Ook Burberry’s Christopher Bailey viel in de prijzen. Hij werd benoemd tot menswear designer van het jaar. Hoedenmaker Stephen Jones werd geëerd met award voor zijn uitmuntende modeprestaties. ‘Ik ben niet vroeg begonnen - toen ik aankwam op de mode academie kon ik nog niet eens naaien’ herinnert hij zich. ‘Ik ging daarvoor naar een klassiek jongensinternaat waar ze je dingen als rugby leerden.’

Advertisement - Continue Reading Below

 

JIMMY CHOO
Beste designermerk dit jaar was Jimmy Choo, Matthew Williamson werd geroemd als beste rode loper ontwerper en Rupert Sanderson stond dit jaar garant voor de beste accessoires. Jourdan Dunn won de award voor beste model.

 

Gefeliciteerd!