Louis Vuitton Sprouse revival

Als eerbetoon aan wijlen ontwerper Stephen Sprouse spoot Louis Vuitton haar nieuwe limited edition collectie ónder de graffiti.

Kent u deze nog? De lekker dikke graffitiletters uit de samenwerkingscollectie van Louis Vuitton en Stephen Sprouse uit 2001 zijn terug! LV brengt een nieuwe collectie limited edition accessoires en prêt-a-porteritems uit, die verder gaat waar de samenwerking begin dit millenium stopte. ‘Ik heb geprobeerd om wat Stephen voor Vuitton deed om te draaien’ vertelt Marc Jacobs aan WWD. ‘Het is nu Vuittons’ werk voor Stephen en niet Stephens’ werk voor Vuitton.’

Advertisement - Continue Reading Below

 

GRAFFITI ALL OVER
Voor de nieuwe collectie nam Marc Jacobs twee iconische Sprouse motieven – de graffiti en de roos - herinterpreteerde ze in felle roze, groen en oranjetinten en plakte ze op (bijna) álles. Tassen, sneakers, pumps, zonnebrillen, leggings, kleine lederen accesoires, haar- en armbanden...Er is zelfs een Sprouse regenjasje voor je Macintosh! ‘Graffiti is bijna een klassieker, vergelijkbaar met het Chanel jasje of een smoking’ aldus Jacobs.

Meest gelezen

 

 

WE LOVE SPROUSE
De Sprouse-mania gaat onvermoeibaar verder op een speciale website: www.welovesprouse.com, die 15 december in de lucht gaat. Op de site staan o.a interviews met mensen die Sprouse kenden (Debbie Harry! Patricia Field!). Ze vertellen over hun vriendschap met het jaren ’80 -icoon en zijn blijvende invloed op de mode- en kunstwereld. Tripje naar de Big Apple in de planning? Op site komt ook pagina met Sprouse zijn favoriete plekjes in New York.

 

PS - Om het feest compleet te maken poseerde Mr. Jacobs naakt met enkel een graffitiprint tas voor het januari nummer van Harper’s Bazaar.