Copycats!

Zijn Victoria Beckham en Coldplay ordinaire copycats?

Het einde van het jaar nadert, en bij sommigen is de creativiteit dan op. Zijn Victoria Beckham en Coldplay niet zo origineel van geest als ze beweren? Oordeel zelf!

 

> COPYCAT 1
De splinternieuwe jurken uit de lijn van Victoria Beckham lijken verdacht veel op de ontwerpen van best friend in fashion Roland Mouret. Ziehier: dezelfde lengte, bijna hetzelfde lijfje, hetzelfde mouwtje. Mevrouw ging bovendien naar dezelfde naaister, dezelfde patroonmakers en dezelfde stofleveranciers.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Boze tongen beweren dat Roland zijn vriendin gewoon heeft geholpen bij de collectie. Dat wordt niet bevestigd. Want zeg nou zelf: dat zou behoorlijk uncool zijn. Inmiddels heeft Victoria toegegeven dat ze de jurken niet zelf getekend heeft. Om er snel daarna aan toe te voegen: ‘Then again, nor do lots of designers.’ Ach, oordeelt u zelf.

 

> COPYCAT 2

Verder wordt Coldplay wéér beschuldigd van plagiaat, wederom met het nummer Viva la Vida. In de zomer werd ontdekt dat The Songs I Didn’t Write van de band Creaky Boards verdacht veel op het nummer lijkt. Deze band besloot alleen geen actie te ondernemen.

 

Nu is er een nieuwe beschuldiging: gitarist Joe Satriani zegt dat zijn nummer If I Could Fly uit 2004 op Viva La Vida lijkt. Het moet gezegd, beide nummers lijken op de hit van Coldplay, maar of het nu meteen jatwerk is? Luister zelf!

 

Creaky Boards vs. Coldplay

 

Joe Satriani vs. Coldplay