De meestgenoemde designerlabels in hiphopmuziek

‘D-K-N-Y oh my.’

Meest gelezen

‘I don't pop Molly, I rock Tom Ford.’ Jay Z laat via zijn rhymes graag laat weten in welke winkels hij shopt. Gewoon, so you know. Maar hij is verre van de enige. De nieuwe website ‘M’ van warenhuis Macy’s deed een uitgebreid onderzoek naar namedropping van haar klanten in hiphopland.  

Wat blijkt?

It’s all about the double G’s; Gucci bekleedt de nummer 1 positie in deze razend interessante Top 10 Most-Mentioned Fashion Brands In Hip Hop. Versace en Prada staan ook hoog in de lijst. Maar verrassend genoeg staat Nike op de tweede plaats. En nog opvallender: artiesten die in de titel van hun track al aan namedropping doen beperken zich niet tot ASAP Rocky (die het, by the way, met het nummer Fashion Killa presteert om een whopping 17 modelabels te rappen). We noemen ook een Tom Ford van Jay Z, Versace van Migos, My Adidas van Run DMC, en Gucci Gucci van Kreayshawn…

Advertisement - Continue Reading Below

Maar! Wie spant nou de kroon? Tada: Soulja Boy. De Pretty Boy Swag-rapper noemde Gucci in maar liefst 27 tracks en Versace in 12. Donatella en (toen nog) Frida Giannini zeggen dank. Denken wij dan.

Enkele favorieten op rij, voor wie tijd heeft voor een stevig robbertje 'spot de namedrop':

 

Meest gelezen

 

 

Advertisement - Continue Reading Below

 

 

 

 

 

ALARM: Er is een nieuwe Justin Bieber en James Corden Carpool Karaoke! >