Deze tas schreeuwt naar je wanneer je te veel geld uitgeeft

In de categorie ‘really?!': er is dus een tas die je waarschuwt wanneer je te veel shopt.

Design studenten aan het Jordanstone College in Dundee ontwierpen het ding om shopaholics te behoeden voor het gat in hun hand. En dan niet subtiel, maar met een luid en duidelijk ‘Do you need this?!’ wanneer de creditcard (langs de speciale sensor) uit de tas wordt getrokken. Of 'You're already in your overdraft'. En – om het nog wat gênanter te maken – hoe langer de creditcard uit de tas is, hoe harder de stem wordt.

Advertisement - Continue Reading Below

De tas is een uniseks messenger bag in bruin leer zodat ook mannelijke spenders hem kunnen dragen. De achterliggende gedachte is duurzaamheid. ‘We are interested in design activism - making a point through design,' vertelt één van de studenten, Leanne aan een Britse krant. 'I do sustainable product design, which aims to reduce the amount of waste people produce. We live in a consumerist society where we always want to buy more and more.'

Meest gelezen

We moeten toegeven: geniaal. Maar tegelijkertijd pleiten wij stiekem liever voor een handtasvriend die ons zachtjes toezingt ‘Doe het’, ‘Dief van je eigen portemonnee als je dit niet koopt’, ‘Als je naar price per wear kijkt wordt dit een prikkie, heus’.

Vrijwillige designstudenten? Anyone?