Zweden lanceert ShareWear, een gratis doorgeefcollectie

Gratis kleding: al het goede komt uit Zweden

Meest gelezen

Wereldwijd worden jaarlijks miljoenen tonnen kleding weggegooid. Zonde natuurlijk en het hoeft niet. Waarom niet je kleding een nieuw leven geven als je er zelf op uitgekeken bent? Precies dat is de achterliggende gedachte van ShareWear; een Zweeds initiatief om mensen te inspireren om duurzaam én modebewust te zijn. In plaats van een ready-to-wear een ready-to-share collectie dus, die je GRATIS mag lenen. Yasss.

Advertisement - Continue Reading Below

De ShareWear collectie, die vandaag wordt gelanceerd, is ge-co-creëerd door vooraanstaande Zweedse modeontwerpers. De eerste stukken van de collectie zijn ontworpen door een aantal prominente Zweedse modemerken, zoals Filippa K, Hope, House of Dagmar, NIKOLAJ d’ETOILES, Uniforms for the Dedicated, Weekday en Whyred.

Meest gelezen

 

ShareWear collectie-items

HOE WERK HET?
De ShareWear collectie wordt op Instagram gezet en wie als eerste een reactie bij de foto van een kledingstuk plaatst, mag het een week lenen. Als de week voorbij is, deelt de gebruiker het kledingstuk met de volgende persoon door een foto op Instagram te plaatsen en ga zo maar door.

Na de lancering op Instagram zal de ShareWear collectie in de showroom op de site te zien zijn. Via Instagram kunnen gebruikers zien waar een kledingstuk zich bevindt en wanneer het weer geleend kan worden.

Kijk voor de spelregels op de de site van ShareWear en Share it forward!>